LOGO

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Αλεξανδρούπολης σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του. Στον ιστότοπό μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν τις δράσεις του Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης, τις αρχές λειτουργίας μας, τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα και, φυσικά, να γνωρίσετε την ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Καλή περιήγηση.

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

"ΜΑΘΑΙΝΩ, ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ" στο 6ο Νηπιαγωγείο Αλεξανδρούπολης



Στις 17 Μαρτίου 2015 ένα πρωτότυπο τηλεφώνημα δέχθηκε η Νοσηλεύτρια Εκπαιδεύτρια του Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης κυρία Αλεξάνδρα Μπαμπούλη.

Στην άλλη γραμμή βρισκόταν μία μαθήτρια του 6ου Νηπιαγωγείου Αλεξανδρούπολης, η οποία καλούσε την Εκπαιδεύτρια να τους μιλήσει για τις πρώτες βοήθειες που δίνονται για  τσίμπημα μέλισσας και σφήκας.

Στις  18 Μαρτίου 2015 και έπειτα από συνενόηση με τη Διευθύντρια του 6ου Νηπιαγωγείου κυρία Τικταπανίδου Άρτεμις,  βρέθηκε η Εκπαιδεύτρια στο χώρο του σχολείου και εξήγησε στα παιδιά για τις ενέργειες που κάνουμε αφότου μας τσιμπήσει μέλισσα ή σφήκα, τι βάζουμε στο χεράκι για να βγάλουμε το κεντρί και πως ανακουφίζουμε την  πληγείσα περιοχή.

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν βλέποντας  και ακουμπώντας τον κρύο πάγο, προσπάθησαν να απομνημονεύσουν τις  ονομασίες των αντισταμινικών αλοιφών και φυσικά δεν έλειψαν οι προσωπικές ιστορίες των παιδιών, οι οποίες βοηθησαν τους μικρούς μαθητές να καταλάβουν τι είναι ουσιαστικά οι πρώτες βοήθειες και πως μπορούν και οι ίδιοι να τις δώσουν με πολύ απλό τρόπο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου