LOGO

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Αλεξανδρούπολης σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του. Στον ιστότοπό μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν τις δράσεις του Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης, τις αρχές λειτουργίας μας, τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα και, φυσικά, να γνωρίσετε την ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Καλή περιήγηση.

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟ "ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ" ΑΠΟ ΤΟ "ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ" ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε η κινητή μονάδα " ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ" του Οργανισμού "Χαμόγελο του Παιδιού" στο πλαίσιο του προγράμματος προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής.

 Η δράση αυτή ξεκίνησε στις 4 Μαϊου 2015 και ολοκληρώθηκε στις 8 Μαϊου 2015 σε χώρο υπαίθριο, μπροστά από το Πρότυπο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης και είχε  καθημερινή διάρκεια  από τις 8.30 π.μ. έως τις 4.30 μ.μ.





Αποδέκτες του προγράμματος ήταν οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι υποβλήθηκαν σε ιατρικό και οδοντιατρικό έλεγχο, ενώ έγινε και ομιλία αναφορικά με τη στοματική υγιεινή.


Επιπλέον του σχολικού ωραρίου, την κινητή μονάδα επισκέφτηκαν και εξετάστηκαν πολλά παιδάκια με τη συνοδεία των γονιών τους καθώς η δράση αυτή απευθυνόταν γενικότερα σε όλα τα παιδάκια αυτής της ηλικίας. 

Στόχος του προγράμματος η ευαισθητοποίηση των παιδιών και των γονιών περαιτέρω σε θέματα υγείας αλλά και την παροχή ιατρικής περίλθαψης πανελλαδικώς.  

 
Για την υλοποίηση του προγράμματος συμμετείχαν εθελοντικά Ιατροί και Οδοντίατροι του τοπικού Ιατρικού και Οδοντιατρικού Συλλόγου, σημαντική όμως παρουσία είχαν οι  εθελοντές του Τομέα Νοσηλευτικής , οι οποίοι κάλυψαν το πλήρες ωράριο του προγράμματος βοηθώντας ουσιαστικά και με μεγάλη προθυμία  το έργο του ιατρικού προσωπικού της μονάδας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου