LOGO

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Αλεξανδρούπολης σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του. Στον ιστότοπό μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν τις δράσεις του Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης, τις αρχές λειτουργίας μας, τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα και, φυσικά, να γνωρίσετε την ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Καλή περιήγηση.

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΤΟ ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ.

Στο τηλεοπτικό στούντιο της Θράκη Νετ βρέθηκαν οι Εκπαιδεύτριες-Νοσηλεύτριες του τμήματός μας στις 26 Μαϊου 2015 Ελένη Γραμματικοπούλου και Ειρήνη Παπάζογλου, έπειτα από πρόσκληση της δημοσιογράφου Έλενας Πηλίτση.

Η εκπομπή με τίτλο "Ευ ζην" πραγματεύεται  θέματα υγείας και ενημερώνει τους τηλεθεατές καλώντας επιστημονικό προσωπικό.

Οι Εκπαιδεύτριες-Νοσηλεύτριες του τμήματος μίλησαν αρχικά για την ιστορία και τις αρχές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και έπειτα αναφέρθηκαν στα προγράμματα που υλοποιεί ο Τομέας Νοσηλευτικής στην Αλεξανδρούπολη. Ένα από αυτά είναι η εκπαίδευση πολιτών στις Πρώτες Βοήθειες. 
Βασικές αρχές του προγράμματος Πρώτων Βοηθειών αναφέρθηκαν στην εκπομπή όπως


Ποιες είναι οι Πρώτες Βοήθειες και ο ορισμός τους,

Πώς αντιδρούμε σ' ένα τραύμα, μία θλάση, ένα έγκαυμα.

Τι κάνουμε σε μια εξωτερική αιμορραγία, ηλεκτροπληξία, απώλεια αισθήσεων ή πνιγμονή από ξένο σώμα;

Οι Εκπαιδεύτριες-Νοσηλεύτριες με τη βοήθεια οπτικοακουστικού υλικού ανέλυσαν τις πρώτες βοήθειες που δίνονται στις παραπάνω περιπτώσεις.

Παράλληλα, οι εθελόντριες Νοσηλευτικής Μαριάννα Παραλίκ και Έλια Μουράτι έδειχναν τον βιωματικό τρόπο που γίνονται τα μαθήματα.

Μπορείτε παρακάτω να παρακολουθήσετε την εκπομπή. 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου