LOGO

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Αλεξανδρούπολης σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του. Στον ιστότοπό μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν τις δράσεις του Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης, τις αρχές λειτουργίας μας, τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα και, φυσικά, να γνωρίσετε την ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Καλή περιήγηση.

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

2ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΟ ΕΚΑΒ


Την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017 πραγματοποίηθηκε στον χώρο του Ε.Κ.Α.Β. το δεύτερο μέρος της επιμόρφωσης των Εθελοντών Νοσηλευτικής με θέμα  την "Αντιμετώπιση πολυτραυματία".






 

 O υπεύθυνος εκπαίδευσης  του Ε.ΚΑ.Β. κύριος Κεσσάτης Αθανάσιος παρουσίασε τη μεταφορά  πολυτραυματία με φορείο και τη χρήση ναρθηκών, τους τρόπους ακινητοποίησης ενός πολυτραυματία σε φορείο, τις τεχνικές διάνοιξης του αεραγωγού καθώς και τη σωστή χρήση της μάσκας ambou.



Οι εθελοντές μας συμμετείχαν με ιδιαίτερη προθυμία και ενδιαφέρον στα βιωματικά σενάρια, που ακολούθησαν το θεωρητικό μέρος των μαθημάτων, με σκοπό να εφαρμόσουν και να αφομοιώσουν εμπράκτως το γνωστικό αντικείμενο του σεμιναρίου.
 

 






Η επιμόρφωση των εθελοντών  αποτελεί  πρωταρχικό μας μέλημα και τα εφόδια που λαμβάνουν από την εκπαίδευση συμβάλλουν στην κατάρτισή τους, ενισχύουν τις ικανότητές τους και κινητοποιούν τις ανθρώπινες αξίες ως προς τα ερυθροσταυρικά ιδεώδη και όσον αφορά στο έργο που κάθε φορά επιτελούν.



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου