LOGO

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Αλεξανδρούπολης σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του. Στον ιστότοπό μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν τις δράσεις του Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης, τις αρχές λειτουργίας μας, τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα και, φυσικά, να γνωρίσετε την ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Καλή περιήγηση.

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ 2ο ΓΕΛ

Στις 10 Μαρτίου ολοκληρώθηκε  το Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας στο 2ο Γενικό Λύκειο Αλεξανδρούπολης.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 3 Φεβρουαρίου και απευθύνθηκε σε δωδεκαμελή ομάδα μαθητών και μαθητριών της Α΄ Λυκείου του 2ου Γενικού Λυκείου, με σκοπό η ομάδα αυτή να αποτελέσει την ομάδα των Πρώτων Βοηθειών στο σχολείο τους.
 






 
 
Τα παιδιά εκπαιδεύτηκαν σε όλη τη σειρά των μαθημάτων, στο θεωρητικό και βιωματικό μέρος, οργάνωσαν με τη βοήθεια της νοσηλεύτριας το φαρμακείο των Πρώτων Βοηθειών και συμμετείχαν με ιδιαίτερη προθυμία στην πρακτική άσκηση με τη χρήση βιωματικών σεναρίων σε πραγματικό χρόνο.




Η εκπαίδευση των Πρώτων Βοηθειών δεν αφορά μόνο ενήλικες, αλλά και τους μαθητές όλων των βαθμίδων, καθώς είναι σύνηθες φαινόμενο η παρουσία των ατυχημάτων και η αντιμετώπισή τους στο σχολικό περιβάλλον. 


Η γνώση θωρακίζει τον άνθρωπο με αυτοπεποίθεση και δύναμη κατά συνέπεια και η ένταξη των μαθητών σε μια ομάδα και δή ομάδα Πρώτων Βοηθειών, αν μη τι άλλο εξασκεί το πνεύμα ομαδικότητας και συνεργασίας μεταξύ τους ώστε να μπορέσουν να παρέχουν με υπευθυνότητα και ωριμότητα σ' ένα πάσχοντα συμμαθητή τους τις Πρώτες Βοήθειες.

Επίσης να επικροτήσουμε τον υπεύθυνο καθηγητή Φυσικής Αγωγής κύριο Νικήτα Παπαπαντελή για την πρωτοποριακή σύλληψη της ιδέας για τη συγκρότηση Ομάδας Πρώτων Βοηθειών από μαθητές στο σχολικό περιβάλλον, αλλά και τα παιδιά που αγκάλιασαν και υλοποίησαν αυτήν την ιδέα.

 





Τέλος, επιδόθηκαν από τον Ερυθρό Σταυρό οι βεβαιώσεις παρακολούθησης των Πρώτων Βοηθειών, τις οποίες παρέλαβαν οι μαθητές με ιδιαίτερη χαρά.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου