LOGO

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Αλεξανδρούπολης σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του. Στον ιστότοπό μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν τις δράσεις του Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης, τις αρχές λειτουργίας μας, τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα και, φυσικά, να γνωρίσετε την ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Καλή περιήγηση.

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

ΑΣΚΗΣΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Στις 14 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης Υπηρεσιακή Άσκηση Εκκένωσης "ΗΡΟΔΙΚΟΣ 2017" μετά από φυσική καταστροφή στο πλαίσιο εφαρμογής των Επιχειρησιακών Σχεδίων Εκτάκτων Αναγκών "ΣΩΣΤΡΑΤΟΣ" και "ΠΕΡΣΕΑΣ".


 

 Η άσκηση περιελάμβανε τη μεταφορά των ασθενών από τις κλίνες τους στον εξωτερικό χώρο του Νοσοκομείου, τη διακομιδή και συλλογή τους σε ιατρικές σκηνές αντίστοιχες με τα περιστατικά.

 
Σημαντική η συνδρομή του Πυροσβεστικού Σώματος με τα σωστικά μέσα της υπηρεσίας τους που παρουσίασαν τον απεγκλωβισμό των ασθενών εκ παραθύρων εντυπωσιάζοντας τους παρευρισκόμενους. 








Ο Ερυθρός Σταυρός βρέθηκε στο χώρο διεξαγωγής της άσκησης έπειτα από κάλεσμα του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου για να παραστούμε ως παρατηρητές  στην άσκηση ετοιμότητας του προσωπικού.

Η ολοκληρωμένη διαδικασία εκκένωσης του Νοσοκομείου σφράγισε επικοδομητικά και δημιουργικά την παρουσία των εθελοντών Νοσηλευτικής σχετικά με τη συνδρομή του Ερυθρού Σταυρού σε παρόμοιες δράσεις διευρύνοντας την προϋπάρχουσα συνεργασία με το Νοσοκομείο και σε άλλο επίπεδο εκτός της νοσηλευτικής προσφοράς.






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου