LOGO

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Αλεξανδρούπολης σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του. Στον ιστότοπό μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν τις δράσεις του Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης, τις αρχές λειτουργίας μας, τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα και, φυσικά, να γνωρίσετε την ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Καλή περιήγηση.

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΝΘΕΙΑΣ

Στις 17 Μαρτίου 2017 υποδεχθήκαμε στα γραφεία του Ερυθρού Σταυρού τη δημοσιογραφική ομάδα του Γυμνασίου της Άνθειας υπό τη συνοδεία των καθηγητών τους Δημητριάδη Δημήτριο και Γκαγκούδη Αθανάσιο.

Η δημοσιογραφική ομάδα  πραγματοποιεί συνεντεύξεις σε κοινωνικούς, πολιτιστικούς και θεσμικούς φορείς, οι οποίες αναρτώνται στην ιστοσελίδα του σχολείου.



Οι ερωτήσεις των μαθητών αφορούσαν στην ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Τοπικού Τμήματος, στη δημιουργία του εμβλήματος που αντιπροσωπεύει τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο, στα προγράμματα εκπαίδευσης που παρέχονται στο κοινό, στην εκπαίδευση Εθελοντών Νοσηλευτικής και στις δράσεις του Ερυθρού Σταυρού στην τοπική κοινωνία.

Οι νοσηλεύτριες του τμήματος, Ειρήνη Παπάζογλου και Αλεξάνδρα Μπαμπούλη, απάντησαν διεξοδικά στις ερωτήσεις αλλά και απορίες των μαθητών.

Έπειτα από τη συνέντευξη προβλήθηκε βιντεο με τις κοινωνικές, νοσηλευτικές και πολιτιστικές δράσεις του τοπικού τμήματος για το έτος 2016.

Επίσης πραγματοποίηθηκε επίδειξη παροχής πρώτων βοηθειών σε περίπτωση πνιγμονής από ξένο σώμα με τη συμμετοχή των μαθητών.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου