LOGO

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Αλεξανδρούπολης σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του. Στον ιστότοπό μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν τις δράσεις του Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης, τις αρχές λειτουργίας μας, τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα και, φυσικά, να γνωρίσετε την ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Καλή περιήγηση.

Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017

Στην κατάμεστη αίθουσα "ΑΒΔΗΡΑ" του Ξενοδοχείου ASTIR EGNATIA Αλεξανδρούπολης πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα, την Τετάρτη 24 Μαΐου 2017 και ώρα 19:00, η τελετή Υπόσχεσης, Απονομής Πτυχίων και Προαγωγών σε  60 Εθελοντές Νοσηλευτικής τάξεων 2016 και 2017.
Στην ιδιαίτερη αυτή τελετή χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός ενώ προηγήθηκε προσφώνηση του Προέδρου του Τοπικού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης κ. Γεώργιου Κουκουράβα.

 Ο κ. Αυγερινός στην ομιλία του εξήρε το ήθος των εκατοντάδων εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που με αυταπάρνηση προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, έχοντας ως μοναδική αποστολή να απαλύνουν τον πόνο ευάλωτων συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε ανάγκη. Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. καλωσόρισε τους νέους εθελοντές στην οικογένεια του Ερυθρού Σταυρού συμβουλεύοντάς τους ν' ακολουθήσουν το ανθρωπιστικό όραμα του Ιδρυτή του Κινήματος και να τιμήσουν τις θεμελιώδεις αρχές που αυτό πρεσβεύει
  Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους τα μέλη του τοπικού Διοικητικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Κουκουράβας, Πρόεδρος, κ. Ευτυχία Ελευθεριάδου, Γενική Γραμματέας, κ.κ. Τσορμπατζίδου Κυριακή και Δέσποινα Σεϊτάνη, εκπρόσωποι των Τοπικών Αρχών, της Εκκλησίας, Εθελοντικών Συλλόγων, ο Διοικητής και η Διευθύνουσα του Νοσοκομείου, ο Διευθυντής του Τ.Ε.Ε. Νοσηλευτικής, καθώς και ιατροί που δίδαξαν στο πρόγραμμα. Στην εκδήλωση παρέστη επίσης ο κ. Πασχάλης Αποστολίδης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας ενώ εκ μέρους του Ε.Ε.Σ. παραβρέθηκαν ακόμη η Τομεάρχης Νοσηλευτικής κ. Παρασκευή Φελέκη και η Κοινωνική Λειτουργός του Ε.Ε.Σ. κ. Αρετή Κεντιστού.

Την τελετή ομόρφυναν με την παρουσία τους Εθελόντριες παλαιότερων τάξεων που τιμήθηκαν για την προσφορά τους καταχειροκροτούμενες από τους παρευρισκόμενους ενώ συγκινητική νότα της εκδήλωσης που καθήλωσε το κοινό, τους επισήμους προσκεκλημένους και τους Εθελοντές αποτέλεσε η Αντιφώνηση της Εθελόντριας Νοσηλευτικής κ. Βαρβάρας Χατζηπαύλου, η οποία και εξιστόρησε το θλιβερό γεγονός που αντιμετώπισε και στάθηκε αφορμή για να ενταχθεί στην εθελοντική οικογένεια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Ο χαρισματικός και άμεσος λόγος της συνεπήρε το κοινό προσκαλώντας όλους, Εθελοντές και μη, να γίνουν συμμέτοχοι της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο αναφέροντας επί λέξει τα λόγια ενός Αγίου: «ἀδελφὸς ὑπὸ ἀδελφοῦ βοηθούμενος ὡς πόλις ὀχυρὰ καὶ ὑψηλή».


Ο Ερυθρός Σταυρός διαθέτει το δικό του τείχος, το ισχυρό τείχος των εθελοντών του. Είναι πολύ συγκινητικό ότι αυτό το τείχος ολοένα και μεγαλώνει περικλείοντας στο εσωτερικό του ακόμα περισσότερους συνανθρώπους μας που θα ανακουφίζουν τον ανθρώπινο πόνο.
 

Τέλος, το τοπικό τμήμα της Αλεξανδρούπολης εκφράζει τις ευχαριστίες του στην τοπική επιχείρηση "ΒΕΡΓΙΝΑ" για τη χορήγηση του τοπικού προϊόντος  "TSAI TUVUNU", το οποίο προσφέρθηκε δωρεάν σε όλους τους προσκεκλημένους μας μετά τη λήξη της τελετής. Η χορηγία αυτή, αποτελεί πράξη αναγνώρισης και στήριξης του φιλανθρωπικού έργου του Ερυθρού Σταυρού και ευελπιστούμε και σε μελλοντική συνεργασία.

Από αριστερά ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ.
Dr. Αντώνιος Αυγερινός, 
δεξιά ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων κύριος Πασχάλης ΑποστολίδηςΗ Τομεάρχης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Ε.Ε.Σ κυρία Παρασκευή Φελέκη

Ο γιατρός και εκπαιδευτής στο μάθημα της Παθολογίας κύριος Ιωάννης Πετρίδης, δεξιά η κυρία Βρεττοπούλου εκπρόσωπος του Δήμου.


Ευχαριστούμε τον δημοσιογράφο Γιάννη Ναλμπάντη από τον ραδιοφωνικό σταθμό MAXIMUM fm για το φωτογραφικό υλικό το οποίο παρουσιάζεται στο ολοκληρωμένο άρθρο: https://radiomax.gr/%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%ad%ce%b4%cf%81%ce%bf%cf%85-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%8d-%ce%b5/Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου