LOGO

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Αλεξανδρούπολης σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του. Στον ιστότοπό μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν τις δράσεις του Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης, τις αρχές λειτουργίας μας, τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα και, φυσικά, να γνωρίσετε την ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Καλή περιήγηση.

Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ



 Από τις 25 έως τις 28 Απριλίου 2017 ολοκληρώθηκε η εκπαίδευσης της τρίτης ομάδας πολιτών  στις Πρώτες Βοήθειες, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα διδασκαλίας του τμήματος.





 

Οι εκπαιδευόμενοι διδάχτηκαν αρχικά το θεωρητικό μέρος των Πρώτων Βοηθειών, ενώ παράλληλα συμμετείχαν με μεγάλη προθυμία στο βιωματικό μέρος των μαθημάτων, κατά το οποίο εφαρμόστηκε όλο το φάσμα της θεωρητικής εκπαίδευσης σε πράξη υπό την καθοδήγηση της Νοσηλεύτριας-Εκπαιδεύτριας  του τμήματος κυρίας Ειρήνης Παπάζογλου.
 

 

 





 
 Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τη συμπλήρωση γραπτού-συνοπτικού ερωτηματολογίου, που περιλαμβάνει όλο το γνωστικό αντικείμενο των μαθημάτων και έχει στόχο την αξιολόγηση των εκπαιδευόμενων  και  την εμπέδωση της θεωρίας.





 Κυριότερος σκοπός όμως των μαθημάτων αποτελεί η εκπαίδευση των πολιτών στην αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών με την τήρηση κανόνων, ώστε η παροχή των πρώτων βοηθειών να πραγματοποιείται με ψυχραιμία και ασφάλεια σε οποιονδήποτε συνάνθρωπό μας χρειαστεί τη βοήθειά μας. 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου