LOGO

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Αλεξανδρούπολης σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του. Στον ιστότοπό μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν τις δράσεις του Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης, τις αρχές λειτουργίας μας, τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα και, φυσικά, να γνωρίσετε την ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Καλή περιήγηση.

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Η ΔΡΑΣΗ ΠΡΟΣFΕΕΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Με ιδιαίτερη χαρα υποδεχθήκαμε στην Αλεξανδρούπολη στις 24 Μαϊου 2017  τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιο Αυγερινό και τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας κύριο Πασχάλη Αποστολίδη στο πλαίσιο της δράσης του ΣΦΕΕ με τον τίτλο "ΠΡΟΣFΕΕΡΟΥΜΕ"  σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό. Επίσης παρούσες ήταν η Τομεάρχης της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Ε.Ε.Σ. κυρία Παρασκευή Φελέκη, η Συντονίστρια του προγράμματος και Κοινωνική Λειτουργός του Ερυθρού Σταυρού κυρία Άρτεμη Κεντιστού και η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Συνδέσμου κυρία Μαρία Λεοντάρη.

  Η άφιξη της αποστολή αποτελεί έναν ακόμα σταθμό της δράσης του συνδέσμου "ΠΡΟΣfEEΡΟΥΜΕ", ο οποίος έχει σκοπό να ενισχύσει τις παραμεθόριες περιοχές με φαρμακευτικό, υγειονομικό υλικό, είδη πρώτης ανάγκης και εκπαιδευτικό υλικό σε Δομές Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Πρόνοιας.

Συγκεκριμένα στην Αλεξανδρούπολη, αποδέκτες της δωρεάς ήταν τα Ειδικά Σχολεία (Δημοτικό & Γυμνάσιο)  και το Εργαστηρί Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης Αλεξανδρούπολης. 

Συγκινητική ήταν η υποδοχή που επεφύλαξαν στην αποστολή οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων. Η αίθουσα πλημμύρισε με τραγούδια και  τη συνοδεία μουσικών οργάνων καθώς η χορωδιακή ομάδα των παιδιών καλοσώρισε και ευχαρίστησε με τη δική της ψυχαγωγική πινελιά για αυτή την δράση προσφοράς του φαρμακευτικού και αναλώσιμου υλικού.


Ο Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού χειροκρότησε και επαίνεσε την προσπάθεια των παιδιών καθώς επίσης επαίνεσε το εκπαιδευτικό και κοινωνικό έργο που επιτελείται από τους εκπαιδευτικούς στις σχολικές αυτές μονάδες. 

Ο Πρόεδρος του Σ.Φ.Ε.Ε. με τη σειρά του εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την παρουσία του στη ζεστή ατμόσφαιρα που καλλιέργησαν τα παιδιά με την αγάπη τους για τη μουσική, δηλώνοντας ότι η δράση αυτή του Σ.Φ.Ε.Σ. σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό αποτελεί πράξη αγάπης και αλληλεγγύης των ιδιωτικών φαρμακευτικών επιχειρήσεων με στόχο την κάλυψη βασικών αναγκών σε ιδρύματα και δομές που απασχολούν παιδιά.

Στο παρακάτω ολιγόλεπτο βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε και τις δύο εκδηλώσεις.

Επιπλέον, η Κοινωνική Λειτουργός του Ερυθρού Σταυρού, Αρετή Κεντιστού και η Νοσηλεύτρια του Τοπικού Τμήματος Ε.Ε.Σ, Αλεξάνδρα Μπαμπούλη, υλοποίησαν  εκπαιδευτικά σεμινάρια για τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς, το προσωπικό και τους γονείς των μαθητών των ανωτέρω ιδρυμάτων, με στόχο την ευαισθητοποίηση τους σε θέματα αγωγής υγείας και προσφοράς, σύμφωνα πάντα με τις Θεμελιώδεις Αρχές του Ερυθρού Σταυρού.
Ακολούθησαν εθιμοτυπικές επισκέψεις σε εκπροσώπους των Τοπικών Αρχών και της Περιφέρειας, και πιο συγκεκριμένα με τους κ.κ. Δημήτριο Πέτροβιτς, Αντιπεριφερειάρχη Έβρου και Γεώργιο Κουκουράβα, Αντιδήμαρχο και πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης.



 Αργότερα, πραγματοποιήθηκε στο Νομαρχείο της Αλεξανδρούπολης συνέντευξη Τύπου από τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιο Αυγερινό, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου των Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, Πασχάλη Αποστολίδη και τον Πρόεδρο του Τοπικού Τμήματος, Γεώργιο Κουκουράβα για τη δωρεά του υλικού  στα Ειδικά Σχολεία, παρουσία των εκπροσώπων των Τοπικών Αρχών, του Στρατού, της Εκκλησίας, της Διοίκησης του Νοσοκομείου και Εθελοντικών Συλλόγων.




Επίσης, οι εθελοντές Νοσηλευτικής παραβρέθηκαν στην εκδήλωση τιμώντας με την παρουσία τους επίσημους προσκεκλημένους μας.

Λίγο πριν τη συνέντευξη τύπου συγκεντρώθηκαν οι εθελοντές μας.

Αναμνηστική φωτογραφία του Προέδρου του Ε.Ε.Σ. και του ΣΦΕΕ με τους εθελοντές μας, τον Προεδρο του Τοπικού Τμήματος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου