LOGO

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Αλεξανδρούπολης σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του. Στον ιστότοπό μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν τις δράσεις του Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης, τις αρχές λειτουργίας μας, τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα και, φυσικά, να γνωρίσετε την ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Καλή περιήγηση.

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

Στις 8 Ιουνίου 2017 ολοκληρώθηκε  το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης των Πρώτων Βοηθειών στην 9η κατά σειρά ομάδα πολιτών για το έτος 2017.

  

 Οι εκπαιδευόμενοι διδάχτηκαν αρχικά το θεωρητικό μέρος των Πρώτων Βοηθειών, ενώ παράλληλα κλήθηκαν να συμμετέχουν στο βιωματικό μέρος των μαθημάτων, κατά το οποίο εφαρμόστηκε όλο το φάσμα της θεωρητικής εκπαίδευσης σε πράξη υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη της Νοσηλεύτριας-Εκπαιδεύτριας  του τμήματος κυρίας Ειρήνης Παπάζογλου.

  Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τη συμπλήρωση γραπτού-συνοπτικού ερωτηματολογίου, που περιλαμβάνει όλο το γνωστικό αντικείμενο των μαθημάτων και έχει στόχο την αξιολόγηση των εκπαιδευόμενων  και  την εμπέδωση της θεωρίας.

   Κυριότερος σκοπός όμως των μαθημάτων αποτελεί η εκπαίδευση των πολιτών στην αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών με την τήρηση κανόνων, ώστε η παροχή των πρώτων βοηθειών να πραγματοποιείται με ψυχραιμία και ασφάλεια σε οποιονδήποτε συνάνθρωπο  χρειαστεί τη βοήθειά μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου