LOGO

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Αλεξανδρούπολης σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του. Στον ιστότοπό μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν τις δράσεις του Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης, τις αρχές λειτουργίας μας, τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα και, φυσικά, να γνωρίσετε την ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Καλή περιήγηση.

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΤΗ ΡΟΥΣΣΑ ΣΟΥΦΛΙΟΥ

Στις 6 Ιουνίου η Νοσηλεύτρια-Εκπαιδεύτρια του Τοπικού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης Αλεξάνδρα Μπαμπούλη πραγματοποιήσε Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών και Πρόληψη Ατυχημάτων στο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Ρούσσας του Δήμου Σουφλίου κοντά στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα.






Συνολικά παρακολούθησαν το πρόγραμμα οι μαθητές όλων των τάξεων και οι εκπαιδευτικοί τους καθώς επίσης και οι μαθητές του Μειονοτικού Νηπιαγωγείου.

Ειδικότερα τα παιδιά εκπαιδεύτηκαν  ν' αντιμετωπίζουν περιστατικά ατυχημάτων, όπως ένα τραύμα, μια εξωτερική αιμορραγία, μια ρινορραγία, ένα έγκαυμα, μια λιποθυμία, μια πνιγμονή αλλά και την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση.


Το ενδιαφέρον του μαθητικού κοινού μαγνητίστηκε από το βιωματικό μέρος των μαθημάτων, κατά το οποίο όλα τα παιδιά με ενθουσιασμό εφάρμοσαν στους συμμαθητές τους τις πρώτες βοήθειες σε βιωματικά σενάρια ατυχημάτων.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου