LOGO

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Αλεξανδρούπολης σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του. Στον ιστότοπό μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν τις δράσεις του Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης, τις αρχές λειτουργίας μας, τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα και, φυσικά, να γνωρίσετε την ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Καλή περιήγηση.

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

Στις 30 Ιουνίου 2017 ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών στην 10η κατά σειρά ομάδα πολιτών για το έτος 2017.

 
 Περιεχόμενο φαρμακείου-Αντιμετώπιση θλάσεων




Οι εκπαιδευόμενοι διδάχτηκαν αρχικά το θεωρητικό μέρος των Πρώτων Βοηθειών, ενώ παράλληλα συμμετείχαν στο βιωματικό μέρος των μαθημάτων, κατά το οποίο εφαρμόστηκε όλο το φάσμα της θεωρητικής εκπαίδευσης σε πράξη υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη των Νοσηλευτριών-Εκπαιδευτριών  του τμήματος κυρίες Ειρήνης Παπάζογλου και Αλεξάνδρας Μπαμπούλη.



Κατάποση ξένων σωμάτων

Το μεγαλύτερο ποσοστό της ομάδας αποτελούνταν από καθηγητές φυσικής αγωγής-προπονητές συλλόγων , οι οποίοι μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους  σχετικά με περιστατικά τραυματισμών  στους χώρους άθλησης του στίβου Αλεξανδρούπολης, όπου αθλούνται παιδιά, έφηβοι και ενήλικες.


 Ακινητοποίηση θύματος
 
Μας επεσήμαναν τη σπουδαιότητα της εκπαίδευσης των πρώτων βοηθειών ως απαραίτητο εφόδιο  για την αξιολόγηση, τη διαχείριση και την αντιμετώπιση των ατυχημάτων στο εργασιακό και οικογενειακό τους περιβάλλον.


  Θέση ανάνηψης
 

Οι νοσηλεύτριες του τμήματος τόνισαν την ανάγκη της εκπαίδευσης όλων των πολιτών στις πρώτες βοήθειες καθώς εκπαιδευμένοι πολίτες σημαίνει περισσότερο ασφαλείς πολίτες και ασφαλείς πολίτες σημαίνει υγιείς κοινωνίες (βιβλίο πρώτων βοηθειών -Τομέα Νοσηλευτικής).


  Καρδιοαναπανευστική αναζωογόνηση-Χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή
 

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου