LOGO

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Αλεξανδρούπολης σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του. Στον ιστότοπό μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν τις δράσεις του Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης, τις αρχές λειτουργίας μας, τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα και, φυσικά, να γνωρίσετε την ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Καλή περιήγηση.

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ "ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΑΚΡΟΓΙΑΛΙ"

Στις 3 Ιουλίου 2017 η  Νοσηλεύτρια-Εκπαιδεύτρια του Τμήματος Αλεξανδρα Μπαμπούλη παραβρέθηκε στις κατασκηνώσεις τις Χριστιανικής Εστίας "Χαρούμενο Ακρογιάλι", έπειτα από αίτημα των εκπροσώπων αυτής, για εκπαιδευτικούς λόγους.


Στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Υγείας εκπαιδεύτηκαν  90 παιδιά (αγόρια) Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, τα οποία φιλοξενούνταν στην κατασκήνωση από την Ορεστιάδα.

Οι κατασκηνωτές εκπαιδεύτηκαν στην περιποίηση τραυμάτων, στην αντιμετώπιση της ρινορραγίας, της λιποθυμίας,  τη θέση ανάνηψης και την παροχή των πρώτων βοηθειών στα τσιμπήματα εντόμων και φιδιών.

Τα παιδιά μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους και τις απορίες τους γενικότερα για την παροχή των πρώτων βοηθειών στο χώρο της κατασκήνωσης, όπου προκύπτουν συνήθως περιστατικά τραυματισμών και συμμετείχαν με μεγάλο ενδιαφέρον στα βιωματικά σενάρια  της εκπαίδευσης.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου