LOGO

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Αλεξανδρούπολης σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του. Στον ιστότοπό μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν τις δράσεις του Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης, τις αρχές λειτουργίας μας, τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα και, φυσικά, να γνωρίσετε την ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Καλή περιήγηση.

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

Η ΟΜΑΔΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΣΤΟ "VIA EGNATIA"

Το 3ο Φεστιβάλ "VIA EGNATIA" πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Οι πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν και περιελάμβαναν  δράσεις για τα παιδιά, αθλητικές εκδηλώσεις, πολιτιστικές διαδρομές, επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσικές συναυλίες και μια πρωτότυπη παρουσίαση βυζαντινών επαγγελμάτων. Είχαν μοναδικό σκοπό μέσα από τη βιωματική συμμετοχή του κόσμου την ιστορική ενημέρωση σχετικά με την αρχαία Εγνατία Οδό, τμήμα της οποίας διασώζεται στην περιοχή της Τραϊανούπολης.

Το Τοπικό Τμήμα του Ερυθρού Σταυρού, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου κι έπειτα από αίτημα αυτής, έδωσε το παρόν με την Ομάδα Υγειονομικής Κάλυψης του Τομέα Νοσηλευτικής για την αντιμετώπιση και περιποίηση ατυχημάτων των συμμετεχόντων αθλητών στον  Ημιμαραθώνιο  αγώνα δρόμου "VIA EGNATIA RUN"  στις 2 Σεπτεμβρίου.
Οι τριάντα εθελοντές του Τομέα Νοσηλευτικής κάλυψαν τους τρείς υγειονομικούς σταθμούς που δημιουργήθηκαν κατα μήκους του οδικού και αγωνιστικού δικτύου για την ασφάλεια των αθλητών, έχοντας μαζί τους πλήρως εξοπλισμένα φαρμακεία.

Στον τρίτο υγειονομικό σταθμό του Νομαρχείου στήθηκε η σκηνή του Ε.Ε.Σ.

 



Η δεύτερη ομάδα παραβρέθηκε στον 2ο υγειονομικό σταθμό στον πλατανότοπο του Μαϊστρου.



Αναμνηστικά μετάλλια παραδόθηκαν στους εθελοντές μας



Ακολούθησε αναμνηστική φωτογραφία με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κύριο Δημήτρη Πέτροβιτς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου