LOGO

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Αλεξανδρούπολης σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του. Στον ιστότοπό μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν τις δράσεις του Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης, τις αρχές λειτουργίας μας, τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα και, φυσικά, να γνωρίσετε την ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Καλή περιήγηση.

Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΟΜ

Στις 26 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποίηθηκε στο Ξενοδοχείο "GRAND HOTEL EGNATIA-ASTIR",  ημερίδα Εκπαίδευσης με θέμα την "Προστασία Ανηλίκων στο πλαίσιο της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρώπη" υπό την διοργάνωση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Η εκπαίδευση απευθύνονταν κυρίως σε επαγγελματίες εργαζόμενους πρώτης γραμμής για την παιδική προστασία, με την έννοια της πρώτης παρέμβασης, καθώς η Ελλάδα αποτελεί χώρα διεύλευσης και όχι χώρα προορισμού για τους πρόσφυγες.

Στην ημερίδα συζητήθηκαν με διαδραστικό και βιωματικό τρόπο και τη χρήση συγκεκριμένου οπτικοακουστικού υλικού η κατανόηση της έννοιας της παιδικής προστασίας και το προστατευτικό πλαίσιο αυτής. Η αναγνώριση και ο προσδιορισμός των κριτηρίων επικινδυνότητας των ευάλωτων ανηλίκων και η αντιμετώπιση των παιδιών και η επικοινωνία με αυτά σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σημαντικές συμβουλές και κατευθύνσεις με βάση την εμπειρία της Υπηρεσίας προχώρησε και η Ελληνική Αστυνομία στους παρευρισκόμενους φορείς και εκπροσώπους Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες ήταν και ο Ερυθρός Σταυρός Αλεξανδρούπολης δια της Νοσηλεύτριας-Εκπαιδεύτριας κυρία Ειρήνη Παπάζογλου, η οποία παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το παραπάνω σεμινάριο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου