LOGO

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Αλεξανδρούπολης σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του. Στον ιστότοπό μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν τις δράσεις του Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης, τις αρχές λειτουργίας μας, τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα και, φυσικά, να γνωρίσετε την ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Καλή περιήγηση.

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Στις 4 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποίηθηκε για 4η συνεχή χρονιά η πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.


Σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας, διενεργήθηκαν αθλητικές δραστηριότητες, διαδραστικά παιχνίδια και εικαστικές δημιουργίες με θέμα τον αθλητισμό και την επίδρασή του στη σωματική και πνευματική υγεία.


 
Βασικός στόχος αυτών δράσεων αποτελεί η ανάδειξη της ιδέας του αθλητισμού, που δεν είναι άλλη από την σωματική άσκηση και τα ποικίλα οφέλη που αποκομίζονται από αυτήν, αρχικά της σωματικής υγείας και ευεξίας και παράλληλα τις αξίες που προάγονται μέσω της άσκησης, όπως η ευγενής άμιλλα, ο συναγωνισμός, η ομαδικότητα, η συνεργασία, ο σεβασμός προς τον αντίπαλο, αξίες που διαμορφώνουν τον εύπλαστο χαρακτήρα των παιδιών και βελτιώνουν τις ανθρώπινες σχέσεις.



 
Στις αθλητικές εκδηλώσεις κλήθηκε να παραστεί  ο Ερυθρός Σταυρός από τη Διεύθυνση του 2ου Γενικού Λυκείου Αλεξανδρούπολης  με διττό ρόλο. Αφενός τη βιωματική παρουσίαση των πρώτων βοηθειών σε περιπτώσεις πνιγμονής από ξένο σώμα στους μαθητές του Λυκείου και αφετέρου την παροχή των πρώτων βοηθειών από την Ομάδα της Υγειονομικής Κάλυψης.

Η Ομάδα με τους Εθελοντές Νοσηλευτικής περιποιήθηκαν τράυματα, αντιμετώπισαν θλαστικά περιστατικά και παρείχαν βοήθεια σε λιποθυμικό-επιληπτικό επεισόδιο.

Παράλληλα, η δεύτερη Ομάδα Υγειονομικής Κάλυψης ήταν παρούσα στο γήπεδο "Φώτης Κοσμάς", έπειτα από αίτημα του 2ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης για την παροχή πρώτων βοηθειών σε μαθητές. Στον ίδιο χώρο φιλοξενήθηκαν συνολικά 500 μαθητές συμπεριλαμβάνομένου του Μουσικού Γυμνασίου, του Ειδικού Γυμνασίου  και της Ζαριφείου Ακαδημίας Αλεξανδρούπολης για την πραγματοποίηση των αθλητικών τους δράσεων.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου