LOGO

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Αλεξανδρούπολης σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του. Στον ιστότοπό μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν τις δράσεις του Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης, τις αρχές λειτουργίας μας, τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα και, φυσικά, να γνωρίσετε την ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Καλή περιήγηση.

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας  ξεκίνησε  η υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης σε θέματα Πρώτων Βοηθειών στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας από τους εξειδικευμένους εκπαιδευτές του Ερυθρού Σταυρού.

Το Τοπικό Τμήμα του Ερυθρού Σταυρού Αλεξανδρούπολης συνεχίζει την υλοποίηση του προγράμματος εκπαιδεύοντας ομάδα 25 αστυνομικών στις 30 Νοεμβρίου και στην 1η Δεκεμβρίου.

Οι εκπαιδευόμενοι διδάχτηκαν αρχικά το θεωρητικό μέρος των Πρώτων Βοηθειών, ενώ παράλληλα συμμετείχαν στο βιωματικό μέρος των μαθημάτων, κατά το οποίο εφαρμόστηκε όλο το φάσμα της θεωρητικής εκπαίδευσης σε πράξη υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη της Νοσηλεύτριας-Εκπαιδευτριας  του τμήματος κυρίας Ειρήνης Παπάζογλου.




Παράλληλα, μας επεσήμαναν τη σπουδαιότητα της εκπαίδευσης στις πρώτες βοήθειες στον εργασιακό τους χώρο,καθώς εξαιτίας της ιδιότητά τους και της άμεσης παρουσίας τους σε περιστατικά ατυχημάτων θα έχουν τα εφόδια για τη διαχείριση, την αξιολόγηση και την αντιμετώπιση κρίσιμων καταστάσεων, αλλά και και στο οικογενειακό τους περιβάλλον θα παρέχουν τις πρώτες βοήθειες ανακουφίζοντας τον πόνο ενός συγγενικού προσώπου.
 

Το Σύμφωνο Συνεργασίας υπογράφτηκε την 1η Ιουνίου 2017 στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας από τον Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιο Αυγερινό και τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίας Τάξης κύριο Δημήτριο Αναγνωστάκη και πρόκειται να συνεχιστεί για το έτος 2017 και 2018.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου