LOGO

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Αλεξανδρούπολης σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του. Στον ιστότοπό μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν τις δράσεις του Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης, τις αρχές λειτουργίας μας, τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα και, φυσικά, να γνωρίσετε την ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Καλή περιήγηση.

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ 2ο ΓΕΛ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ



Στις 28 Φεβρουαρίου ολοκληρώθηκε  το Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας στο 2ο Γενικό Λύκειο Αλεξανδρούπολης και αφορούσε στην εκπαίδευση των Πρώτων Βοηθειών σε μαθητές της Α' τάξης Λυκείου.


  

 
Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 7 Φεβρουαρίου και στόχο είχε την εκπαίδευση 14 μαθητών, στο θεωρητικό και βιωματικό μέρος, με τη χρήση οπτικοακουστικού υλικού και προπλασμάτων και τη συμμετοχή τους σε βιωματικά σεναρία που βοηθούν στην αφομοίωση και εμπέδωση της γνώσης.

Οι εκπαιδευόμενοι μαθητές θα αποτελούν την Ομάδα των Πρώτων Βοηθειών του Σχολείου τους με αρμοδιότητα την παροχή των πρώτων βοηθειών  σε περιπτώσεις ατυχημάτων στο σχολικό τους περιβάλλον.

Στο τελευταίο μάθημα επιδόθηκαν στους μαθητές οι βεβαιώσεις παρακολούθησης του προγράμματος των πρώτων βοηθειών, χειροκροτούμενοι από τους συμμαθητές τους και με την παρουσία του Προϊστάμενου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 




 
Για μια ακόμη χρονιά, ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Εκπαίδευσης των Πρώτων Βοηθειών στο 2ο ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης με την άριστη συνεργασία της διεύθυνσης αυτού και συγκεκριμένα του κυρίου Πούκη Σωτήριου και του καθηγητή Φυσικής Αγωγής και υπεύθυνου προγράμματος κυρίου Παπαπαντελή Νικήτα αποδεικνύοντας την ευαισθησία τους στα θέματα της Αγωγής Υγείας και στην επιμόρφωση των μαθητών τους.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου