LOGO

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Αλεξανδρούπολης σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του. Στον ιστότοπό μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν τις δράσεις του Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης, τις αρχές λειτουργίας μας, τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα και, φυσικά, να γνωρίσετε την ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Καλή περιήγηση.

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΟ 6ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Στις 14 Μαρτίου 2018 η Νοσηλεύτρια-Εκπαιδεύτρια του Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης κυρία  Ειρήνη Παπάζογλου επισκέφτηκε το 6ο Νηπιαγωγείο Αλεξανδρούπολης,έπειτα από αίτημα της διευθύνσεως του σχολείου.

Στο πλαίσιο του σχολικού προγράμματος του Νηπιαγωγείου διοργανώθηκε από την Διευθύντρια κυρία Τικταπανίδου Άρτεμις, ένα project με θέμα την "Πρόληψη ατυχημάτων" . Για το θέμα αυτό κλήθηκαν να μιλήσουν δημόσιοι φορείς, όπως η Πυροσβεστική Υπηρεσία και ανάμεσα σ' αυτούς και ο Ερυθρός Σταυρός.

Η Εκπαιδεύτρια του Ερυθρού Σταυρού ανέφερε αρχικά την ιστορία δημιουργίας του Ερυθρού Σταυρού και για τον ιδρυτή αυτού, τον Ερρίκο Ντυνάν. Έπειτα, στο εκπαιδευτικό μέρος της ομιλίας ανέπτυξε τους κανόνες για την πρόληψη ατυχημάτων σε περιπτώσεις: εγκαυμάτων, ηλεκτροπληξίας, πνιγμονής, δηγμάτων, πτώσεων και ηλίασης.

Οι μικροί μαθητές με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν τις οδηγίες και συμβουλές της Εκπαιδεύτριας για την πρόληψη των ατυχημάτων και ενθουσιάστηκαν με την προβολή οπτικοακουστικού υλικού που αφορούσε στο θέμα της πρόληψης των ατυχημάτων αλλά και στην παροχή των πρώτων βοηθειών δίνοντας το μήνυμα ότι όλοι μπορούν να γίνουν ήρωες σώζωντας μια ζωή.


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου