LOGO

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Αλεξανδρούπολης σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του. Στον ιστότοπό μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν τις δράσεις του Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης, τις αρχές λειτουργίας μας, τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα και, φυσικά, να γνωρίσετε την ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Καλή περιήγηση.

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

1ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ "ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ"

Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φοιτητών Ιατρικής με την ονομασία "ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ"  πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη από τις 20 έως τις 22 Απριλίου 2018 στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της Σχολής Επιστημών Υγείας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης υπό τη διοργάνωση του παραρτήματος στην Αλεξανδρούπολη της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας.

Στόχος του συνεδρίου η προσέγγιση της Ιατρικής επιστήμης με πρωτότυπες και καινοτόμες συνεδρίες, που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων φοιτητών κερδίζοντας γνώση και εκπαίδευση με δημιουργικό τρόπο.

Στα επιμέρους ιατρικά σεμινάρια-workshops που πραγματοποίηθηκαν, ο Ερυθρός Σταυρός Αλεξανδρούπολης είχε εκπαιδευτικό ρόλο σε ένα από αυτά με θέμα "BASIC LIFE SUPPORT".

Οι εκπαιδεύτριες-Νοσηλεύτριες του τμήματος, Αλεξάνδρα Μπαμπούλη και Ειρήνη Παπάζογλου, με τη συνδρομή των Εθελοντών Νοσηλευτικής, παρουσίασαν με εκπαιδευτικό οπτικοακουστικό υλικό τις Γενικές Οδηγίες των Πρώτων Βοηθειών, έπειτα εκπαίδευσαν τους φοιτητές 

Στην παροχή των Πρώτων Βοηθειών σε Πνιγμονή από ξένο σώμα σε ενήλικες, ανήλικους και βρέφη,
Στην απώλεια αισθήσεων  και τη θέση ανάνηψης και 
Στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση.

Οι  φοιτητές παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις κατευθυντήριες οδηγίες σχετικά με την παροχή των Πρώτων Βοηθειών,  ενώ παράλληλα ομαδοποιήθηκαν για να εφαρμόσουν και να εμπεδώσουν τη θεωρία με τη χρήση  βιωματικών σεναρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου