LOGO

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Αλεξανδρούπολης σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του. Στον ιστότοπό μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν τις δράσεις του Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης, τις αρχές λειτουργίας μας, τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα και, φυσικά, να γνωρίσετε την ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Καλή περιήγηση.

Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

Στις 23 Μαϊου 2018 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η θεωρητική εκπαίδευση της νέας τάξης  Εθελοντών Νοσηλευτικής, η οποία αποτελεί την 25η σε σειρά από την ίδρυση του τοπικού τμήματος.

Το πρόγραμμα Εκπαίδευσης Εθελοντών Νοσηλευτικής ξεκίνησε στις 7 Μαρτίου 2018 στην αίθουσα διδασκαλίας του τμήματος  με την πραγματοποίηση των θεωρητικών μαθημάτων, τα οποία δίδαξαν αμισθί οι γιατροί-ιδιώτες της πόλης μας.

Συγκεκριμένα, οι εθελοντές μας παρακολούθησαν με επιμέλεια 82 ώρες θεωρίας και έλαβαν γνώσεις στις βασικές αρχές των παρακάτω μαθημάτων:
  1) Της Χειρουργικής, από την κυρία Ευτυχία Ελευθεριάδου, αγγειοχειρουργό και Γενική Γραμματέα Δ.Σ.
  2) Της Ανατομίας, από την κυρία Δέσποινα Σεϊτάνη, μικροβιολόγο και Μέλος Δ.Σ.
   3) Της Παθολογίας, από τον Ειδικό Παθολόγο κύριο Ιωάννη Πετρίδη. 

  4) Της Διαιτητικής, από τον Διαιτολόγο-Διατροφολόγο κύριο Ιωάννη Τζιανάβαρλη. 

 5) Της Νοσηλευτικής, από τη Νοσηλεύτρια-Εκπαιδεύτρια του τμήματος κυρία Ειρήνη Παπάζογλου.
  6) Των Πρώτων Βοηθειών, από τη Νοσηλεύτρια-Εκπαιδεύτρια του τμήματος κυρία Αλεξάνδρα Μπαμπούλη.
 
Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους γιατρούς για τη διάθεση του προσωπικού τους χρόνου, της γνώσης και της εμπειρίας τους, που απλόχερα προσέφεραν στους νέους εθελοντές μας, δίνοντας πρώτοι το παράδειγμα της εθελοντικής εργασίας.
 
Επίσης, να ευχαριστήσουμε τους 22 εθελοντές, οι οποίοι παρακολούθησαν με συνέπεια και ενθουσιασμό το πρώτο μέρος της εκπαίδευσης του προγράμματος και ευχόμαστε να επιδείξουν την ίδια δυναμική παρουσία και προσπάθεια στο δεύτερο μέρος που αφορά στην πρακτική άσκηση στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Έβρου. 



 Στιγμές από την εκπαίδευση στο στρώσιμο της νοσηλευτικής κλινης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου