LOGO

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Αλεξανδρούπολης σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του. Στον ιστότοπό μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν τις δράσεις του Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης, τις αρχές λειτουργίας μας, τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα και, φυσικά, να γνωρίσετε την ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Καλή περιήγηση.

Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Η ΟΜΑΔΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ "VIA EGNATIA"

Στις 29 Απριλίου 2018 πραγματοποίηθηκε o 3oς Διεθνής Αγώνας Δρόμου "VIA EGNATIA RUN" υπό την διοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου-Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με την υποστήριξη του Μουσικογυμναστικού Συλλόγου "ΕΘΝΙΚΟΣ" Αλεξανδρούπολης.

Στην αθλητική διοργάνωση συμμετείχαν πάνω από 1000 δρομείς, ενήλικες, παιδιά και ΑμεΑ σε τρείς διαφορετικές διαδρομές,  στον Ημιμαραθώνιο (21.097μ.), στον Λαϊκό Αγώνα-Δυναμικό Βάδισμα (5.000μ) και στον Παιδικό Αγώνα (800μ).

Μεγάλος ήταν ο αριθμός των συμπολιτών μας που συγκεντρώθηκε για να ενθαρρύνει και χειροκροτήσει την προσπάθεια των αθλητών.

 Το Τοπικό Τμήμα του Ερυθρού Σταυρού, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου κι έπειτα από αίτημα αυτής, έδωσε το παρόν με την Ομάδα Υγειονομικής Κάλυψης του Τομέα Νοσηλευτικής για την αντιμετώπιση και περιποίηση ατυχημάτων των συμμετεχόντων αθλητών.

Οι είκοσι εθελοντές του Τομέα Νοσηλευτικής κάλυψαν τους τρείς υγειονομικούς σταθμούς που δημιουργήθηκαν κατα μήκους του οδικού και αγωνιστικού δικτύου για την ασφάλεια των αθλητών, έχοντας μαζί τους πλήρως εξοπλισμένα φαρμακεία.
 
Ειδικότερα, αντιμετωπίστηκαν 18 περιστατικά που αφορούσαν σε θλάσεις, κεφαλαλγίες, δήγματα εντόμων και σε μετρήσεις αρτηριακής πίεσης.
 



 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου