LOGO

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Αλεξανδρούπολης σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του. Στον ιστότοπό μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν τις δράσεις του Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης, τις αρχές λειτουργίας μας, τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα και, φυσικά, να γνωρίσετε την ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Καλή περιήγηση.

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Στις 15 Ιουνίου  ολοκληρώθηκε η πρακτική άσκηση της νέα τάξης Εθελοντών Νοσηλευτικής, η οποία αποτελεί την 26η σε σειρά εθελοντών από την ίδρυση του Τοπικού Τμήματος.


 Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 5 Μαρτίου με τα θεωρητικά μαθήματα, τα οποία δίδαξαν αμισθί γιατροί-ιδιώτες της πόλης μας.

  Ακολούθησε η πρακτική άσκηση των 60 υποχρεωτικών ωρών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και στα τμήματα:


Παθολογική και Χειρουργική Κλινική και στα Επείγοντα Περιστατικά.    Επίσης σε συνεργασία με τη Διευθύνουσα του Νοσοκομείου οι εθελοντές επισκέφτηκαν επιπλέον  τμήματα όπως : Ακτινολογικό, Χειρουργεία, Αιμοδοσία, Αποστείρωση, Μονάδα τεχνητού νεφρού, Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, Αξονικό Τομογράφο και Πυρηνική Ιατρική.


Υποδεχόμαστε με χαρά τους 19 νέους εθελοντές μας στην οικογένεια του Ερυθρού Σταυρού και ευχόμαστε να αποδειχθούν μελλοντικοί σύμμαχοι και συνοδοιπόροι στο ερυθροσταυρικό έργο με συνέπεια και σεβασμό στις αρχές του Ερυθροσταυρικού Κινήματος.
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την εκπαίδευση των εθελοντών.


 Πάνω, έναρξη ξενάγησης στο Νοσοκομείο από τον Τομεάρχη Νοσηλευτικής Αθανάσιο Γκουτσιβελάκη, κάτω,επίσκεψη στα χειρουργεία

 Πρακτική στη νοσηλευτική φροντίδα υπό την επίβλεψη των νοσηλευτριών-εκπαιδευτριών Ειρήνης Παπάζογλου και Αλεξάνδρας Μπαμπούλη.


Πρακτική άσκηση στην ενδομυϊκή ένεση υπό την καθοδήγηση και συνεργασία του Νοσηλευτή Θεόδωρου Θεοδωρίδη.



Στο Τμήμα Αιμοδοσίας


Κάτω, στην Πυρηνική Ιατρική


Ανάμεσα στις επισκέψεις αρκετό περπάτημα και στιγμές ξεκούρασης.
Παράλληλα οι εθελοντές εξετάστηκαν στο μάθημα της Χειρουργικής υπό την επίβλεψη της Αγγειοχειρουργού και Γενικής Γραμματέας του Τοπικού Διοικητικού Συμβουλίου κυρίας Ευτυχίας Ελευθεριάδου.

Επίσκεψη εθελοντών στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου