LOGO

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Αλεξανδρούπολης σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του. Στον ιστότοπό μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν τις δράσεις του Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης, τις αρχές λειτουργίας μας, τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα και, φυσικά, να γνωρίσετε την ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Καλή περιήγηση.

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Ε.Ε.Σ. ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΩΖΩ ΖΩΕΣ"

Στις 23 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο 2ο ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα τις Πρώτες Βοήθειες υπό τη διοργάνωση της ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Ο.Φ.Α. Έβρου με την υποστήριξη της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν.Έβρου.

Στην ημερίδα συμμετείχε και ο Ερυθρός Σταυρός με τις Νοσηλεύτριες του τμήματος, Αλεξάνδρα Μπαμπούλη και Ειρήνη Παπάζογλου, οι οποίες ανέπτυξαν τις πρώτες βοήθειες που παρέχονται σε περιπτώσεις: τραυμάτων-αιμορραγίας, επιληψίας, καθώς έγινε επίδειξη της θέσης ανάνηψης και της καρδιοαναπνευστικής αναζοωγόνησης με τη συνδρομή εθελοντών Νοσηλευτική.


Επίσης, συμμετείχαν οι γιατροί, Μαρίνος Βαφειάδης, Χειρούργος Ωτορινολαρυγγολόγος, ο οποίος ασχολήθηκε με τις Πρώτες Βοήθειες σε περιπτώσεις: ρινορραγίας,απόφραξης ανώτερου αεραγωγού και ανέφερε τα κύρια συμπτώματα κρανιοεγκεφαλικής διάσεισης.

Και ο Αθανάσιος Βερβεριδης, Χειρούργος Ορθοπεδικός, ο οποίος ασχολήθηκε με: Ορθοπεδικές κακώσεις και Πρώτες Βοήθειες.

Η αίθουσα του σχολείου συγκέντρωσε περίπου 150 εκπαιδευτικούς με διάθεση για ενημέρωση αλλά και ουσιαστική εκπαίδευσή τους σε θέματα πρώτων βοηθειών που είναι πραγματικά απαραίτητες στο σχολικό αλλά και οικογενειακό περιβάλλον.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου