LOGO

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Αλεξανδρούπολης σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του. Στον ιστότοπό μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν τις δράσεις του Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης, τις αρχές λειτουργίας μας, τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα και, φυσικά, να γνωρίσετε την ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Καλή περιήγηση.

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

Στις 25 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός, με αφορμή την έναρξη της Εκπαίδευσης της 26ης σειράς Εθελοντών Νοσηλευτικής.
    Στην αίθουσα διδασκαλίας του τμήματος συγκεντρώθηκαν περίπου 28 υποψήφιοι εθελοντές με ενθουσιασμό και διάθεση να γνωρίσουν τον Ερυθρό Σταυρό και να γίνουν μέλη του, παρακολουθώντας ένα ολοκληρωμένο τρίμηνο πρόγραμμα  θεωρητικής Εκπαίδευσης και πρακτικής άσκησης στο Νοσοκομείο.

Στους νέους εθελοντές απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του τμήματος, Γιώργος Κουκουράβας, καλωσορίζοντάς τους στην οικογένεια του περιφερειακού τμήματος, αναφέροντας τις αρχές που διέπουν τον Ερυθρό Σταυρό και προσκαλώντας τους να συνδράμουν στις δράσεις του τμήματος μετά το πέρας της εκπαίδευσής του.

  Η Γενική Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου κυρία Ευτυχία Ελευθεριάδου χαιρέτησε τους μελλοντικούς εθελοντές επισημαίνοντας την αξία του εθελοντισμού και της προσφοράς στη σημερινή εποχή. Επίσης τους ενημερώσε ότι θα διδάξει το μάθημα της χειρουργικής.

Παρόντα και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, κυρίες Κυριακή Τσορμπατζίδου και Δέσποινα Σεϊτάνη, η οποία θα διδάξει το μάθημα της Ανατομίας. Και οι δύο καλωσόρισαν και ευχήθηκαν στους εθελοντές συνέπεια, διάθεση για προσφορά και καλή δύναμη για την ολοκλήρωση του προγράμματος.
Παρών και ο Ιατρός-Παθολόγος ο κύριος Πετρίδης Ιωάννης, ο οποίος θα διδάξει εθελοντικά το μάθημα της Παθολογίας καλωσορίζοντας με τη σειρά του τους νέους εθελοντές.
 
Έπειτα οι Νοσηλεύτριες-Εκπαιδεύτριες του προγράμματος, κυρίες Ειρήνη Παπάζογλου και Αλεξάνδρα Μπαμπούλη, ενημέρωσαν τους εκπαιδευόμενους ότι θα διδάξουν το μάθημα της Νοσηλευτικής και των Πρώτων Βοηθειών καθώς και για διάφορες λεπτομέρειες του προγράμματος.

 Την εκδήλωση πλαισίωσαν με την παρουσία τους οι εθελοντές παλαιότερων τάξεων, οι οποίοι μετέφεραν τις εμπειρίες τους από τη συμμετοχή τους στις δράσεις της Ομάδας της Υγειονομικής Κάλυψης και ευχήθηκαν οι νέοι εθελοντές να ενισχύσουν το έργο του τμήματος.

Τέλος πραγματοποίηθηκε διανομή του υλικού του σεμιναρίου που περιλάμβανε το αναλυτικό πρόγραμμα των μαθημάτων της θεωρητικής και πρακτικής άσκησης, τετράδιο σημειώσεων και  γραφικής ύλης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου