LOGO

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Αλεξανδρούπολης σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του. Στον ιστότοπό μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν τις δράσεις του Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης, τις αρχές λειτουργίας μας, τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα και, φυσικά, να γνωρίσετε την ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Καλή περιήγηση.

Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

ΔΕΜΑΤΑ ΠΑΣΧΑ

Στις 19 Απριλίου 2018 το Περιφερειακό Τμήμα του Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης βρέθηκε κοντά σε οικονομικά ασθενείς οικογένειες της πόλης και της ευρύτερης περιοχής διανέμοντας για τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα, δέματα Αγάπης και Αλληλεγγύης.

Οι δικαιούχοι επελέγησαν με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Αλεξανδρούπολης κατόπιν ελέγχου.

Τα δέματα αποτελούνταν από τις δωρεές προϊόντων των τοπικών εταιρειών, επιχειρήσεων, κρεοπωλείων και των Σουπερ Μαρκετ, που απέδειξαν έμπρακτα την υποστήριξή τους στο κοινωνικό έργο του Ερυθρού Σταυρού, αλλά και την ουσιαστική βοήθειά τους στον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Στην προσπάθειά μας αυτή προσέφεραν με προθυμία και γενναιοδωρία οι εμπορικές επιχειρήσεις της πόλης σεβόμενοι και συμπορευόμενοι με τις θεμελιώδες αρχές του Ερυθρού Σταυρού.

Επίσης, σημαντική ήταν και η συμβολή των εθελοντών Νοσηλευτικής στα δέματα,καθώς βοήθησαν στη συγκέντρωση των προϊόντων με δικό τους μέσον και στη μεταφορά και συσκευασία τους υπό μορφή δέματος με τελικό αποδέκτη τις οικονομικά πάσχουσες οικογένειες της πόλεώς μας.

Ευχόμαστε το μήνυμα της Αναστάσεως του Κυρίου ν' αποτελέσει μήνυμα αγάπης, υγείας και αισιοδοξίας.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την έναρξη έως την ολοκλήρωση της δεματοποίησης 

 Αριστερά στην εταιρεία "ΤΙΑΚΑΣ" Ο.Ε. για την παραλαβή δωρεάς κρεατικών, ενώ δεξιά στο κατάστημα του Παπαράδη Δήμου για την παραλαβή δωρεάς πουλερικών.








Στα γραφεία μας υποδεχθήκαμε την εταιρεία αλλαντικών "ΘΡΑΚΗΣ ΓΕΥΣΕΙΣ" (κάτω αριστερά) και την εταιρεία γαλακτομικών "ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ" (κάτω δεξιά).



Παραλαβή προϊόντων από τα super market :ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ(κάτω αριστερά) και "ΜΑΣΟΥΤΗΣ"(κάτω δεξιά) και "ΚΡΟΝΟΣ (στο κέντρο)




Παραλαβή προϊόντων από την εταρεία "ΕΓΝΑΤΙΑ"(κάτω δεξιά), "Χατζόπουλος" Εισαγωγική(στο κέντρο) και "ΜΥΛΟΙ ΘΡΑΚΗΣ"(δεξιά)




Παραλαβή προϊόντων από το παντοπωλείο "ΧΛΩΡΟΠΟΥΛΟΣ" και το κρεοπωλείο "ΔΕΥΤΕΡΑΙΟΣ"


Παραλαβή προϊόντων από το κρεοπωλείο "ΜΑΛΛΙΔΗΣ"(δεξιά) και από το κρεοπωλείο "ΣΙΣΜΑΝΗΣ"(αριστερά)





Εθελοντές και φίλοι του Ερυθρού Σταυρού βοήθησαν ενεργά στην μεταφορά των προϊόντων στο 2ο όροφο όπου στεγάζονται τα γραφεία του Ε.Ε.Σ.




 Τα προϊόντα συσκευάστηκαν ομοιόμορφα σε δέματα και διανεμήθηκαν στους δικαιούχους.
Να προσθέσουμε ότι στα δέματα του Πάσχα αντιστοιχούσαν δύο σακούλες για κάθε οικογένεια, η δεύτερη αποτελούνταν από κρεατικά, γαλακτοκομικά και αλλαντικά προϊόντα.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου