LOGO

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Αλεξανδρούπολης σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του. Στον ιστότοπό μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν τις δράσεις του Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης, τις αρχές λειτουργίας μας, τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα και, φυσικά, να γνωρίσετε την ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Καλή περιήγηση.

Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

ΣΥΜΜΕΤΕΟΧΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ "VIA EGNATIA RUN"

Στις 12 Μαΐου 2019 διοργανώθηκε o 4oς Διεθνής Αγώνας Δρόμου "VIA EGNATIA RUN" από την Περιφερειακή Ενότητας Έβρου-Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, υπό την αιγίδα της Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Στην αθλητική διοργάνωση συμμετείχαν πάνω από 1000 δρομείς, ενήλικες, παιδιά και ΑμεΑ σε τρεις διαφορετικές διαδρομές,  στον Ημιμαραθώνιο (21.097μ.), στον Λαϊκό Αγώνα-Δυναμικό Βάδισμα (5.000μ) και στον Αγώνα (800μ) για παιδιά και ΑΜΕΑ.

Μεγάλος ήταν ο αριθμός των συμπολιτών μας που συγκεντρώθηκε για να ενθαρρύνει και χειροκροτήσει την προσπάθεια των αθλητών.


Ο Ερυθρός Σταυρός Αλεξανδρούπολης, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου κι έπειτα από αίτημα αυτής, έδωσε το παρόν με την Ομάδα Υγειονομικής Κάλυψης του Τομέα Νοσηλευτικής για την αντιμετώπιση και περιποίηση ατυχημάτων των συμμετεχόντων αθλητών.




Οι είκοσι εθελοντές του Τομέα Νοσηλευτικής κάλυψαν τους έξι υγειονομικούς σταθμούς που δημιουργήθηκαν κατά μήκους του οδικού και αγωνιστικού δικτύου για την ασφάλεια των αθλητών, έχοντας μαζί τους πλήρως εξοπλισμένα φαρμακεία. Παράλληλα η ποδηλατική ομάδα του Τομέα Νοσηλευτικής ακολουθούσε τους αθλητές στο μεγαλύτερο τμήμα της αγωνιστικής τους πορείας για την άμεση παροχή πρώτων βοηθειών.

Ειδικότερα, αντιμετωπίστηκαν  περιστατικά που αφορούσαν σε τραύματα,θλάσεις, προλιποθυμικά επεισόδια, καθώς επίσης πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις αρτηριακής πίεσης και εύρεση οικείων συγγενών. 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου