LOGO

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Αλεξανδρούπολης σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του. Στον ιστότοπό μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν τις δράσεις του Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης, τις αρχές λειτουργίας μας, τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα και, φυσικά, να γνωρίσετε την ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Καλή περιήγηση.

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

"ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ" ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ.

Το πρόγραμμα Εκπαίδευσης των Πρώτων Βοηθειών "Με πυξίδα την υγεία στην ακριτική Ελλάδα" ολοκλήρωσε με επιτυχία το ταξίδι του.

Η Εκπαιδεύτρια-Νοσηλεύτρια Ειρήνη Παπάζογλου "ταξίδεψε" αρχικά στις Φέρες στις 7 Μαϊου 2015, όπου την περίμεναν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου.

Στις 12 Μαϊου 2015 ακολούθησε το Δημοτικό Σχολείο Σαμοθράκης, όπου βοήθησαν με τις παρουσία τους στην πρακτική άσκηση των μαθημάτων οι Εθελόντριες Νοσηλευτικής Βασιλική Χριστόφα και Χρύσα Νικολτσούδη.

Τελευταίος σταθμός του ταξιδιού ήταν το Δημοτικό Σχολείο της Δαδιάς του Δήμου Σουφλίου στις 22 Μαϊου 2015.  

 Το πρόγραμμα εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών απευθύνονταν στα παιδιά της Ε' και ΣΤ΄ τάξης, τα οποία εκπαιδεύτηκαν στην περιποίηση τραυμάτων, εγκαυμάτων και αιμορραγίας.

Επίσης, έμαθαν να αντιμετωπίζουν και να δίνουν τις Πρώτες Βοήθειες, όταν μπεί ξένο σώμα στον λάρυγγα, καθώς και  σε περιπτώσεις λιποθυμίας.
 




   Δημοτικό Σχολείο Φερών




















Δημοτικό Σχολείο Σαμοθράκης



 
 

 Δημοτικό Σχολείο Δαδιάς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου