LOGO

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Αλεξανδρούπολης σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του. Στον ιστότοπό μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν τις δράσεις του Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης, τις αρχές λειτουργίας μας, τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα και, φυσικά, να γνωρίσετε την ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Καλή περιήγηση.

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Το 11ο Νηπιαγωγείο στα γραφεία του Ερυθρού Σταυρού


Στις 16 Μαρτίου 2015 μικροί μαθητές επισκέφτηκαν τα γραφεία του περιφερειακού τμήματος.

Το 11ο Νηπιαγωγείο Αλεξανδρούπολης με τη Διευθύντρια του σχολείου κυρία Σοφία Μπράτσα και συνοδεία γονέων, έπειτα από συνεννόηση με την Εκπαιδεύτρια-Νοσηλεύτρια του τμήματος κυρία Αλεξάνδρα Μπαμπούλη, παρακολούθησαν ομιλία σχετικα με τον Ερυθρό Σταυρό.

Τα παιδιά έμαθαν την ιστορία της δημιουργίας του διεθνούς και του ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το έμβλημα και τον συμβολισμό του, το έργο και τις αρχές που τον διέπουν.

Η εκπαιδεύτρια δέχθηκε ν' απαντήσει σε πολλές ερωτήσεις των μαθητών σχετικά με τις πρώτες βοήθειες αλλά και ν' ακούσει τις προσωπικές τους ιστορίες αναφορικά με το πως θεωρούν τον εθελοντισμό και πως τον πραγματοποιούν στη ζωή τους.

Με ιδιαίτερη χαρά επισκέφτηκαν το γραφείο συλλογής πωμάτων, όπου και πρόσθεσαν τα δικά τους καπάκια, τα οποία συγκέντρωσαν στο σχολείο τους για τον κοινωνικό σκοπό του τμήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου