LOGO

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Αλεξανδρούπολης σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του. Στον ιστότοπό μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν τις δράσεις του Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης, τις αρχές λειτουργίας μας, τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα και, φυσικά, να γνωρίσετε την ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Καλή περιήγηση.

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Στις 6 Φεβρουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε αγιασμός στην αίθουσα διδασκαλίας του τμήματος, με αφορμή την έναρξη της Εκπαίδευσης Εθελοντών Νοσηλευτικής.
  
  Για άλλη μια χρονιά μας ξάφνιασε ευχάριστα το ενδιαφέρον συμμετοχής των παραπάνω από 35 σε αριθμό συμπολιτών μας, οι οποίοι δήλωσαν συμμετοχή σ' ένα πρόγραμμα Εκπαίδευσης Εθελοντών Νοσηλευτικής επιλέγοντας συνειδητά να γίνουν μετά την εκπαίδευσή τους κοινωνοί και λειτουργοί στο έργο του Ε.Ε.Σ.

 Η Γενική Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου κυρία Ευτυχία Ελευθεριάδου καλωσόρισε τους μελλοντικούς εθελοντές στην οικογένεια του Ερυθρού Σταυρού τονίζοντας την αξία του εθελοντισμού και της προσφοράς στη σημερινή εποχή, όπου η ανθρώπινη αξιοπρέπεια βομβαρδίζεται κυριολεκτικά από την οικονομική κρίση. Η κυρία Ελευθεριάδου πρόσθεσε, ότι στόχος των δράσεων του τμήματος είναι η ανακούφιση, ψυχολογική και υλική,των συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε ανάγκη προσκαλώντας τους εθελοντές μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος να ξεκινήσουν το ταξίδι της αλληλεγγύης και της προσφοράς.

Παρόντα και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, κυρίες Κυριακή Τσορμπατζίδου και Δέσποινα Σεϊτάνη καθώς και ο παθολόγος Πετρίδης Ιωάννης που θα διδάσκει εθελοντικά το μάθημα της Παθολογίας.

Έπειτα οι Νοσηλεύτριες-Εκπαιδεύτριες του προγράμματος, κυρίες Ειρήνη Παπάζογλου και Αλεξάνδρα Μπαμπούλη, ενημέρωσαν τους εκπαιδευόμενους για διάφορες λεπτομέρειες του προγράμματος, όπως τον αριθμό των δικαιολογούμενων απουσιών, την προαιρετική παραγγελία των βιβλίων-μαθημάτων και της στολής του Ε.Ε.Σ.

Επίσης το παρόν έδωσαν εθελοντές παλαιότερων τάξεων, οι οποίοι μετέφεραν τις εμπειρίες τους από τη συμμετοχή τους στις δράσεις του Ε.Ε.Σ. και βοήθησαν στη διανομή του υλικού του σεμιναρίου που περιλάμβανε το αναλυτικό πρόγραμμα των μαθημάτων της θεωρητικής και πρακτικής άσκησης, τετράδιο σημειώσεων και  γραφικής ύλης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου