LOGO

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Αλεξανδρούπολης σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του. Στον ιστότοπό μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν τις δράσεις του Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης, τις αρχές λειτουργίας μας, τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα και, φυσικά, να γνωρίσετε την ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Καλή περιήγηση.

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΣΕ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Στις 13 Μαΐου 2017 το 2ο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων μέσα στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα Ελευθέρια της πόλης διοργάνωσε δράσεις για τα παιδιά με ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό περιεχόμενο.







Αρχικά υποδέχθηκε τις αποστολές των προσκόπων από όλη την περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στη Ζαρίφειο Ακαδημία της πόλης μας.

Η είσοδος της Ακαδημίας πλημμύρισε με μικρά λυκόπουλα, τα οποία κατευθύνθηκαν στο πάρκο των Προσκόπων για την πραγματοποίηση των προσκοπικών τους δράσεων.














Το απόγευμα, λυκόπουλα και μη, κλήθηκαν να συμμετάσχουν σε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι με τίτλο "Αναζητώντας τον γρίφο", κατά το οποίο σε διάφορα κεντρικά σημεία της πόλης στήθηκαν σταθμοί με έναν γρίφο στον καθένα που λύνοντάς τον τα παιδιά ανακάλυπταν ιστορικά στοιχεία της πόλης μας.

Οι προσκοπικές δράσεις ολοκληρώθηκαν στις 14 Μαΐου με τη συμμετοχή όλων των προσκόπων στην παρέλαση .

Στο διήμερο αυτό ο Ερυθρός Σταυρός συμμετείχε με την Ομάδα Υγειονομικής κάλυψης για την παροχή πρώτων βοηθειών σε ατυχήματα. Οι εθελοντές μας ήταν παρόντες πεζοί και με ποδήλατο.























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου