LOGO

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Αλεξανδρούπολης σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του. Στον ιστότοπό μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν τις δράσεις του Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης, τις αρχές λειτουργίας μας, τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα και, φυσικά, να γνωρίσετε την ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Καλή περιήγηση.

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 Στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Υγείας του Ερυθρού Σταυρού στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εντάχθηκε και η εκπαίδευση των Πρώτων Βοηθειών των μαθητών του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης, έπειτα από αίτημα της Διεύθυνσης του Σχολείου και τη σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης των Πρώτων Βοηθειών ξεκίνησε στις 19 Νοεμβρίου και ολοκληρώθηκε στις 26 Νοεμβρίου υπό την ευθύνη της Νοσηλεύτριας-Εκπαιδεύτριας του Ε.Ε.Σ. κυρία Αλεξάνδρα Μπαμπούλη.
 
Αποδέκτες των μαθημάτων ήταν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε' και ΣΤ' τάξης, οι οποίοι αρχικά ενημερώθηκαν για την ιστορία του Ερυθρού Σταυρού, εκπαιδεύτηκαν στην παροχή των πρώτων βοηθειών σε περιπτώσεις: τραυμάτων, αιμορραγίας και ρινορραγίας. Επίσης, διδάχτηκαν τη θέση ανάνηψης ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην οργάνωση και στο περιεχόμενο ενός φαρμακείου που πρέπει να υπάρχει στο σχολικό και οικογενειακό περιβάλλον. 

Το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας του Ερυθρού Σταυρού απευθύνεται στους μαθητές όλων των βαθμίδων, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα που αφορούν την υγεία, στην πρόληψη και στην ορθή αντιμετώπιση των ατυχημάτων που λαμβάνουν χώρα στο σχολικό περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου