LOGO

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Αλεξανδρούπολης σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του. Στον ιστότοπό μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν τις δράσεις του Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης, τις αρχές λειτουργίας μας, τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα και, φυσικά, να γνωρίσετε την ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Καλή περιήγηση.

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΓΙΟΡΤΗΣ ΚΡΑΣΙΟΥ

Η Γιορτή Κρασιού πραγματοποιήθηκε και φέτος, για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, στο χώρο του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής από τις 18 έως τις 23 Ιουλίου 2019 συγκεντρώνοντας πλήθος επισκεπτών από την πόλη της Αλεξανδρούπολης και των όμορων δήμων.


Οι θεματικές χορευτικές βραδιές των παραδοσιακών συλλόγων αλλά και οι εμφανίσεις των μουσικών σχημάτων συνέβαλαν στη διασκέδαση του κόσμου.

Η Ομάδα Υγειονομικής Κάλυψης του Τομέα Νοσηλευτικής συμμετείχε καθημερινά και καθ' όλη τη διάρκεια των πολιτιστικών και μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων με την παρουσία συνολικά 28 εθελοντών Νοσηλευτικής, έπειτα από σχετικό αίτημα της Τουριστικής Ιαματικής Επιχείρησης του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Στον Ε.Ε.Σ. παραχωρήθηκε ειδικός χώρος, όπου στήθηκε ο σταθμός για την παροχή των Πρώτων Βοηθειών και τη φροντίδα των ατυχημάτων.

Συγκεκριμένα, η γιατρός-Αγγειοχειρουργός της Ομάδας και Γενική Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου κυρία Ευτυχία Ελευθεριάδου με τους Εθελοντές της Ομάδας Υγειονομικής Κάλυψης του Τομέα Νοσηλευτικής αντιμετώπισαν περιστατικά που αφορούσαν σε:
Περιποιήσεις εκδορών και τραυμάτων, εγκαυμάτων, καθώς και επεισόδιο διεκομίσθη στο Νοσοκομείο με τη συνδρομή του ΕΚΑΒ.

Επίσης, παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες  σε περιστατικά κεφαλαλγιών,κρίσεων πανικού, λιποθυμικών επεισοδίων καθώς μετρήσεων αρτηριακής πίεσης.


Στη δράση συμμετείχε και η γιατρός-Μικροβιολόγος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κυρία Δέσποινα Σεϊτάνη.

Η άρτια εκπαίδευση και οργάνωση των εθελοντών μας συνέβαλαν στην άμεση και ουσιαστική βοήθεια των συνανθρώπων μας που χρειάστηκαν τις πρώτες βοήθειες αποδεικνύοντας το έργο της προσφοράς του Ερυθρού Σταυρού και των εθελοντών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου