LOGO

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Αλεξανδρούπολης σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του. Στον ιστότοπό μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν τις δράσεις του Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης, τις αρχές λειτουργίας μας, τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα και, φυσικά, να γνωρίσετε την ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Καλή περιήγηση.

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2019 οι Νοσηλεύτριες-Εκπαιδεύτριες του τμήματος, Αλεξάνδρα Μπαμπούλη και Ειρήνη Παπάζογλου επισκέφτηκαν το Ειδικό Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας των Πρώτων Βοηθειών με θέμα και μήνυμα το δικαίωμα της εκπαίδευσης των Πρώτων Βοηθειών σε άτομα ΑΜΕΑ.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις γενικές οδηγίες σχετικά με την παροχή των πρώτων βοηθειών και κυρίως την πρόληψη των ατυχημάτων(τραυμάτων,εγκαυμάτων,δηλητηριάσεων κ.ο.κ). Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης χρησιμοποιήθηκε ειδικό οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο με τη συνδρομή των Εθελοντών Νοσηλευτικής βοήθησε στην ορθότερη ενημέρωση των μαθητών.

Έπειτα, ακολούθησε η εκπαίδευση των κηδεμόνων και των εκπαιδευτικών στην παροχή των πρώτων βοηθειών σε περιπτώσεις πνιγμονής, απώλειας αισθήσεων καθώς και την ορθή θέση ανάνηψης αλλά και την καρδιοαναπνευστική αναζοωγόνηση.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου