LOGO

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Αλεξανδρούπολης σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του. Στον ιστότοπό μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν τις δράσεις του Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης, τις αρχές λειτουργίας μας, τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα και, φυσικά, να γνωρίσετε την ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Καλή περιήγηση.

Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Ε.Ε.Σ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ


Με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Ιδρύσεως του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού το Περιφερειακό Τμήμα του Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησε εθελοντική αιμοδοσία στις 10 Ιουνίου 2020 στο Νομαρχείο της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

Εθελοντές και μη ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, για να προσφέρουν εθελοντικά το μεγαλύτερο δώρο ζωής προς τον συνάνθρωπο υπό την ομπρέλα του Ερυθρού Σταυρού.

Η αιμοδοσία διήρκεσε από τις 17.00 έως τις 22.00, ενώ παράλληλα διανεμήθηκε από τους εθελοντές έντυπο υλικό σχετικά με τις δράσεις του Ε.Ε.Σ.

Η πρώτη προσπάθεια εθελοντικής αιμοδοσίας από το τμήμα μας αγκαλιάστηκε από τον κόσμο με αγάπη. Συγκεντρώσαμε στο διάστημα πέντε ωρών 27 φιάλες αίματος, αποδεικνύοντας ότι στη συνείδηση της κοινωνίας ο Ερυθρός Σταυρός είναι συνώνυμος της ανιδιοτελούς προσφοράς, της αλληλεγγύης και της αδιάλειπτης παρουσίας, υποστήριξης και ανακούφισης του ανθρώπινου πόνου.

Οφείλουμε να αναφερθούμε και να ευχαριστήσουμε τον γιατρό και το προσωπικό του Τμήματος Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι ανέλαβαν τον ιατρικό έλεγχο και την αιμοληψία.

Τέλος να αναφερθούμε και στην ευγενική παραχώρηση του χώρου του Νομαρχείου από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου. 

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη του Προέδρου του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης Γεωργίου Κουκουράβα















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου