LOGO

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Αλεξανδρούπολης σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του. Στον ιστότοπό μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν τις δράσεις του Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης, τις αρχές λειτουργίας μας, τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα και, φυσικά, να γνωρίσετε την ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Καλή περιήγηση.

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

 Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Πρώτων Βοηθειών πραγματοποιήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2020 στον εξωτερικό χώρου του Νομαρχείου, Επίδειξη Παροχής Πρώτων Βοηθειών για καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) για ενήλικες και παιδιά, σύμφωνα με τα νέα πρωτόκολλα για τον Covid-19 καθώς και επίδειξη για τη σωστή χρήση και αφαίρεση μάσκας και γαντιών.

 

Παράλληλα, στο χώρο της σκηνής οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να μάθουν για τα προγράμματα Εκπαίδευσης των Πρώτων Βοηθειών που διεξάγονται στα γραφεία του Ερυθρού Σταυρού της πόλης με τη χορήγηση του Ευρωπαϊκού Διπλώματος, να δουν από κοντά τα εκπαιδευτικά προπλάσματα ενηλίκου και βρέφους και τον εκπαιδευτικό απινιδιστή.

 





 

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΙΒΟΥ

Στις 12 Σεπτεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκαν στο δημοτικό στάδιο «ΦΩΤΗΣ ΚΟΣΜΑΣ» οι αγώνες στίβου των βετεράνων αθλητών-τριών.

 

Η Ομάδα Υγειονομική Κάλυψης του Τομέα Υγείας παραβρέθηκε στην αθλητική συνάντηση, με πρωινή και απογευματινή βάρδια, προκειμένου να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες στους διαγωνιζόμενους αθλητές.

 


 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

 Το πρόγραμμα εκπαίδευσης των Πρώτων Βοηθειών συνεχίζεται στο τμήμα της Αλεξανδρούπολης ακολουθώντας αυστηρά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ αλλά και του Τομέα Υγείας του Ερυθρού Σταυρού.

 Από τις 7 έως τις 12 Σεπτεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα διδασκαλίας του τμήματος η Εκπαίδευση των Πρώτων Βοηθειών σε ομάδα πολιτών. 

 

Τα μαθήματα περιλάμβαναν το θεωρητικό και πρακτικό-βιωματικό μέρος της εκπαίδευσης τηρώντας το υγιεινομικό πρωτόκολλο.

 

 




 

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

 Το Περιφερειακό Τμήμα του  Ε. Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών,  θα διοργανώσει

Στις 12 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 19.00 στην παραλιακή οδό, έμπροσθεν του Νομαρχείου Αλεξανδρούπολης

Επίδειξη παροχής Πρώτων Βοηθειών για  καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ)  για ενήλικες και παιδιά, σύμφωνα πάντα με τα νέα πρωτόκολλα για τον Covid-19.

 Επίσης θα γίνει επίδειξη για τη σωστή χρήση και αφαίρεση μάσκας και γαντιών.

Θέμα της δράσης:

«Μάθε Πρώτες Βοήθειες, σώσε ζωές εν μέσω πανδημίας».



Στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα μέτρα μη συχρωτισμού.