LOGO

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Αλεξανδρούπολης σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του. Στον ιστότοπό μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν τις δράσεις του Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης, τις αρχές λειτουργίας μας, τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα και, φυσικά, να γνωρίσετε την ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Καλή περιήγηση.

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗ ΣΤΑ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

Στο πλαίσιο της Αγωγής Υγείας στα σχολεία πραγματοποιήθηκε στο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο της Ρούσσας Διδυμοτείχου και στο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο του Διδυμοτείχου το πρόγραμμα εκπαίδευσης ατομικής υγιεινής με στόχο τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας covid-19.

Συγκεκριμένα την 1η και 2α Οκτωβρίου 2020 η Νοσηλεύτρια-Εκπαιδεύτρια του τμήματος Αλεξάνδρα Μπαμπούλη ενημέρωσε τους μικρούς μαθητές, αρχικά για τις γενικές οδηγίες σχετικά με τον περιορισμό της πανδημίας covid-19 και ακολούθησε εκπαίδευση που αφορούσε στην υγιεινή χεριών-δοντιών-σώματος και περιβάλλοντος αλλά και στην ορθή χρήση της μάσκας.

Οι μαθητές με ιδιαίτερο ενθουσιασμό συμμετείχαν στο διαδραστικό και βιωματικό μέρος των μαθημάτων κατανοώντας τη σπουδαιότητα της πρόληψης ως βασική προϋπόθεση για την αποφυγή μετάδοσης ιώσεων και μικροβίων.

Στην εκπαίδευση συμμετείχε και ο εθελοντής του Τομέα Υγείας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Καδήρ Ογλου Σαλή.



 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου