LOGO

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Αλεξανδρούπολης σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του. Στον ιστότοπό μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν τις δράσεις του Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης, τις αρχές λειτουργίας μας, τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα και, φυσικά, να γνωρίσετε την ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Καλή περιήγηση.

Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Ε.Ε.Σ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ALEXPO 2023

Το Περιφερειακό Τμήμα του Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης συμμετείχε στην Εμπορική Έκθεση “ALEXPO 2023”, η οποία πραγματοποιήθηκε πέριξ του λιμένος Αλεξανδρούπολης.

 

Από τις 12 έως τις 16 Μαΐου 2023 οι Εθελοντές του Τομέα Υγείας και το προσωπικό του τμήματος διένειμαν έντυπο υλικό και ενημέρωναν τους επισκέπτες σχετικά με τα πιστοποιημένα εκπαιδευτικά προγράμματα, την εγγραφή νέων εθελοντών, την εγγραφή μελών, τις δράσεις του τμήματος και γενικότερα για το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

 

Το ενδιαφέρον του κοινού αποτυπώθηκε στην επίδειξη της Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης και της Χρήσης του Εξωτερικού Απινιδιστή. Μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θέλησαν να δοκιμάσουν στα εκπαιδευτικά προπλάσματα την ορθή παροχή πρώτων βοηθειών καθώς οι περισσότεροι είχαν να διηγηθούν προσωπικές ιστορίες με θέματα υγείας.

 

 Ιδιαίτερη εντύπωση δημιούργησαν τα παιδιά και οι έφηβοι, οι οποίοι  γνώριζαν και εφάρμοζαν άρτια την Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση αποδεικνύοντας την σπουδαιότητα των προγραμμάτων  της Αγωγής Υγείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στα σχολεία.

 

 

 

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε τρία περιστατικά: πτώση εκθέτη μέσα στον χώρο της έκθεσης και 2 τραύματα σε φοιτητές μαγειρικής(εκ των οποίων στο ένα χρειάστηκε η άμεση μεταφορά του για ράμματα στο Νοσοκομείο). 

Τέλος, το Περιφερειακό Τμήμα του Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης εκφράζει τις ευχαριστίες του στο Εμπορικό Επιμελητήριο Ν. Έβρου για την παροχή δωρεάν περιπτέρου και για την αγαστή συνεργασία και προκειμένου να αναδειχθεί και να προβληθεί το έργο του Ε.Ε.Σ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου