LOGO

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Αλεξανδρούπολης σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του. Στον ιστότοπό μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν τις δράσεις του Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης, τις αρχές λειτουργίας μας, τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα και, φυσικά, να γνωρίσετε την ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Καλή περιήγηση.

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

Στις 20 Μαρτίου 2015 ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση της νέα τάξης Εθελοντών Νοσηλευτικής, η οποία αποτελεί την 18η σε σειρά εθελοντών από την ίδρυση του Περιφερειακού Τμήματος.



Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 10 Νοεμβρίου 2014 με τα θεωρητικά μαθήματα, τα οποία δίδαξαν αμισθί γιατροί του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης αλλά και ιδιώτες.



Συγκεκριμένα οι εθελοντές μας έλαβαν γνώσεις στις βασικές αρχές των μαθημάτων:
Της Ανατομίας από τους Ειδικευόμενους Χειρούργους του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης κυρίους Τραπεζανίδη Γιώργο και Εσεμπίδη Άγη, της Χειρουργικής από τον Χειρούργο-Εντατικολόγο κύριο Παπαθεοδοσίου Λάζαρο, της Παθολογίας από τον Παθολόγο κύριο Πετρίδη Ιωάννη, της Διαιτητικής από τον Διαιτολόγο-Διατροφολόγο κύριο Τζιανάβαρλη 
Ιωάννη, ενώ της Νοσηλευτικής και των Πρώτων Βοηθειών πό τη Νοσηλεύτρια-Εκπαιδεύτρια του τμήματος κυρία Ειρήνη Παπάζογλου.
 









Στο τέλος των θεωρητικών μαθημάτων οι εθελοντές έμαθαν επιπλέον το στρώσιμο απλής νοσηλευτικής και χειρουργικής κλίνης, μέτρηση ζωτικών σημείων, τεχνική ζαχαρομέτρησης καθώς και εξάσκηση στις υποδόριες και ενδομυϊκές ενέσεις.
 

 
Μετά το πρώτο μέρος του προγράμματος που ολοκληρώθηκε στις 25 Φεβρουαρίου, ακολούθησε το δεύτερο μέρος  που αφορούσε στην πρακτική εξάσκηση των εθελοντών Νοσηλευτικής στο Νοσοκομείο από της 2 έως τις 20 Μαρτίου.


  Η πρακτική εξάσκηση πραγματοποιήθηκε στα Παθολογικά και Χειρουργικά Τμήματα καθώς και στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Επίσης έγιναν επισκέψεις στις Εντατικές Μονάδες, στα Χειρουργεία, στο Τμήμα Αποστείρωσης και στο Τμήμα της Αιμοδοσίας.





 
Απόροια αυτής της εκπαίδευσης ήταν η ενίσχυση της ιδέας του εθελοντισμού στους εκπαιδευόμενους, η ευαισθητοποίησή τους σε θέματα υγείας, αλλά και η διάθεση προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου