LOGO

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Αλεξανδρούπολης σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του. Στον ιστότοπό μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν τις δράσεις του Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης, τις αρχές λειτουργίας μας, τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα και, φυσικά, να γνωρίσετε την ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Καλή περιήγηση.

Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

ΑΣΚΗΣΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ


 Στις 5 Απριλίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Νομαρχείο της Αλεξανδρούπολης άσκηση εκκένωσης του χώρου από τους εργαζόμενους της Περιφειακής Ενότητας Έβρου, υπό τη διοργάνωση της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Αλεξανδρούπολης.


  Το πλάνο της εκκένωσης αφορούσε τους εργαζόμενους της περιφερειακής ενότητας, οι οποίοι προσήλθαν ανυποψίαστοι για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα εκπαίδευσης των πρώτων βοηθειών από τις εκπαιδεύτριες του τμήματος στον χώρο του νομαρχείου.

Το μάθημα των πρώτων βοηθειών διεκόπη αιφνιδίως για να ξεκινήσει η άσκηση εκκένωσης του κτηρίου εξαιτίας φυσικού φαινομένου. Οι υπάλληλοι οδηγήθηκαν με ασφάλεια στον εξωτερικό χώρο του Νομαρχείου, όπου κι εκεί τους περίμενε η Ομάδα Υγειονομικής Κάλυψης του Τομέα Νοσηλευτικής με τους εθελοντές να αντιμετωπίζουν εικονικά διαστρέμματα, εικονική απώλεια αισθήσεων και κρίση πανικού προς μεγάλη έκπληξη των υπολοίπων που πίστεψαν την αληθοφάνεια των περιστατικών. Με την αντιμετώπιση των παραπάνω περιστατικών ολοκληρώθηκε η άσκηση.

Στη συνέχεια ακολούθησε σχετική ενημέρωση και οδηγίες για τον ορθό τρόπο εκκένωσης ενός κτηρίου και επαναλήφθηκε η άσκηση σύμφωνα με τις κατευθύνσεις των υπευθύνων της πολιτικής προστασίας.

Παρόμοιες ασκήσεις προετοιμάζουν την οργανωμένη και ασφαλή εκκένωση των δημόσιων κτηρίων και συμβάλλουν στην αποφυγή ατυχημάτων και θυμάτων.

Ο Ερυθρός Σταυρός έχει αποδείξει στο παρελθόν την αμεσότητα και την υπευθυνότητα κάλυψης ανάλογων γεγονότων, αλλά δίνει και έμφαση στην ενημέρωση και στην πρόληψη του κόσμου, επομένως με ιδιαίτερη χαρά  πλαισιώνει κάθε προσπάθεια των κρατικών υπηρεσιών για την ορθή ενημέρωση και εκπαίδευση του προσωπικού του για τη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου