LOGO

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Αλεξανδρούπολης σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του. Στον ιστότοπό μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν τις δράσεις του Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης, τις αρχές λειτουργίας μας, τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα και, φυσικά, να γνωρίσετε την ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Καλή περιήγηση.

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 Την 1η Δεκεμβρίου 2019 ολοκληρώθηκε το πιστοποιημένο σεμινάριο του προγράμματος Πρώτων Βοηθειών για τα μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολη στο πλαίσιο Συμφώνου Συνεργασίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και τον Σύνδεσμο Φαρμακοποιών Ελλάδος.
 
Τα μαθήματα ξεκίνησαν στις  17 Νοεμβρίου 2019 και παρακολούθησαν περίπου 40 φαρμακοποιοί σε θέματα:
 
Πρώτων Βοηθειών για πολίτες
Χειρισμός τραυμάτων
Βασική Υποστήριξη Ζωής και
Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδιστής
 
Αρχικά έλαβαν γνώση σε όλο το φάσμα των Πρώτων Βοηθειών πρώτα στο θεωρητικό και έπειτα στο πρακτικό επίπεδο, ενώ συμμετείχαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα βιωματικά σενάρια των μαθημάτων με τη χρήση εξειδικευμένου οπτικοακουστικού υλικού και προπλασμάτων  των πρώτων βοηθειών.
 
Επιπλέον μας επεσήμαναν τη σπουδαιότητα της γνώσης της ορθής παροχής των Πρώτων Βοηθειών για την πρόληψη και αντιμετώπιση των ατυχημάτων στο εργασιακό και οικογενειακό τους περιβάλλον.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου