LOGO

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Αλεξανδρούπολης σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του. Στον ιστότοπό μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν τις δράσεις του Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης, τις αρχές λειτουργίας μας, τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα και, φυσικά, να γνωρίσετε την ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Καλή περιήγηση.

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΈΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ

     Από τις 15 Νοεμβρίου έως τις 10 Δεκεμβρίου 2021 οι εκπαιδεύτριες του Π.Τ.Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με το Μουσικό Γυμνάσιο της πόλης, υλοποίησαν το πρόγραμμα εκπαίδευσης των Πρώτων Βοηθειών.

Ειδικότερα, οι μαθητές και των τριών τάξεων του Γυμνασίου εκπαιδεύτηκαν στην ορθή σειρά παροχής πρώτων βοηθειών καθώς επίσης έλαβαν γνώση για το ορθό περιεχόμενο ενός φαρμακείου.

   Επιπλέον, εκπαιδεύτηκαν στην παροχή πρώτων βοηθειών σε περιπτώσεις τραυμάτων, θλάσεων, ρινορραγίας, αιμορραγίας, απώλειας αισθήσεων(πλάγια θέσης) και πνιγμονής.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι μαθητές στο μάθημα της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, επιβεβαιώνοντας το μήνυμα των εκπαιδεύσεων του Ε.Ε.Σ ότι «ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΗΡΩΕΣ Κ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΜΙΑ ΖΩΗ».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου