LOGO

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Αλεξανδρούπολης σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του. Στον ιστότοπό μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν τις δράσεις του Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης, τις αρχές λειτουργίας μας, τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα και, φυσικά, να γνωρίσετε την ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Καλή περιήγηση.

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Το Περιφερειακό Τμήμα του Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης,  πραγματοποίησε

      Την 1η Νοεμβρίου 2022,  το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας στους μαθητές της β’ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης.

Οι μαθητές εκπαιδεύτηκαν στην πρόληψη ατυχημάτων στο σχολικό και οικογενειακό περιβάλλον.  Στο πλαίσιο του προγράμματος αναφέρθηκαν και οι βασικοί κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής που οφείλουν να ακολουθούν τα παιδιά για την αποφυγή ατυχημάτων.

 

 

     Την 8η Νοεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε επιμόρφωση των σπουδαστών και των εκπαιδευτικών του τμήματος Βοηθών Φαρμακείου του Δημόσιου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης Αλεξανδρούπολης.

 

 

   Οι μαθητευόμενοι ενημερώθηκαν αρχικά για το περιεχόμενο ενός φαρμακείου με την επίδειξη του φαρμακευτικού υλικού που οφείλει να υπάρχει σε ένα φαρμακείο στο οικιακό ή επαγγελματικό περιβάλλον.   

 Επίσης, εκπαιδεύτηκαν  σε θέματα Πρώτων Βοηθειών  , όπως την παροχή Πρώτων Βοηθειών σε περιπτώσεις θλάσεων, τραυμάτων, αιμορραγίας, απώλειας αισθήσεων και πνιγμονής.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου