LOGO

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Αλεξανδρούπολης σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του. Στον ιστότοπό μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν τις δράσεις του Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης, τις αρχές λειτουργίας μας, τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα και, φυσικά, να γνωρίσετε την ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Καλή περιήγηση.

Τρίτη 22 Αυγούστου 2023

ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΕΕΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΑΠΟ 19 ΕΩΣ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

 Σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μας το Περιφερειακό Τμήμα  Ε.Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, τη Μητρόπολη και το Νοσοκομείο ανταποκρίθηκε άμεσα στις ανάγκες που προέκυψαν με τη συμμετοχή των Εθελοντών του Τομέα Υγείας :

 

  

 

19/8:  Υποδοχή πυρόπληκτων από τις εκκενωθείσες περιοχές της Άνθειας, Λουτρών, Νίψας στο Κέντρο Υποδοχής-Πολυκοινωνικό Κέντρο του Δήμου Αλεξανδρούπολης και σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία, έγινε καταγραφή των ατόμων, παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες καθώς και ψυχοκοινωνική στήριξη και σίτιση.






Απαραίτητη κρίθηκε η μεταφορά δύο συμπολιτών μας στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με έντονα προβλήματα υγείας.

  Από τα μεσάνυχτα της 19/8 έως 21/08 οι Εθελοντές Υγείας βοήθησαν στη μεταφορά και τη συνοδεία των ηλικιωμένων στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων της Μητρόπολης όπου προσέφεραν τις υπηρεσίες τους επί 24ωρου βάσεως.

  

   21/08: Υποδοχή πυρόπληκτων από περιοχές Άβαντος και Κίρκης στο Κέντρο Υποδοχής στο Πολυκοινωνικό Κέντρο του Δήμου Αλεξανδρούπολης, παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ψυχοκοινωνική στήριξη, σίτιση.

   

 

 

Εξαιτίας της εκκένωσης του Νοσοκομείου και των οικισμών πέριξ αυτού, εκκενώθηκε και η κατασκήνωση που φιλοξενούσε κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών.

Οι Εθελοντές του Τομέα Υγείας  βοήθησαν στην εκκένωση της κατασκήνωσης και την ασφαλή συνοδεία των συμπολιτών μας στο κλειστό γήπεδο Αλεξανδρούπολης ως νέο χώρο φιλοξενίας των πυρόπληκτων.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας στο κλειστό γήπεδο αντιμετωπίστηκαν κρίσεις πανικού, δόθηκαν πρώτες βοήθειες ενώ κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά ασθενούς με αναπνευστική δυσχέρεια στο κέντρο υγείας της πόλης.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου