LOGO

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Αλεξανδρούπολης σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του. Στον ιστότοπό μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν τις δράσεις του Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης, τις αρχές λειτουργίας μας, τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα και, φυσικά, να γνωρίσετε την ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Καλή περιήγηση.

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023

ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΕΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΣΤΙΣ 22 ΚΑΙ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023

 Για 4η συνεχόμενοι ημέρα, οι Εθελοντές προσφέρουν με ιδιαίτερο ζήλο στους ακόλουθους χώρους:

 22/08: Οι Εθελοντές του Τομέα Υγείας παραβρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο για την παροχή πρώτων βοηθειών και στήριξη των πυρόπληκτων κατοίκων, σε συνεργασία με τους υπαλλήλους της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ενώ επιπλέον βοήθησαν στην αποχώρηση  ατόμων από το γήπεδο σε συγγενικά τους πρόσωπα και στη συνέχεια στις οικίες τους.

 

Ταυτόχρονα άλλη ομάδα εθελοντών με τη Νοσηλεύτρια Παπάζογλου Ειρήνη προσέφερε τις υπηρεσίες της στο πλωτό Νοσοκομείο, όπου μεταφερθηκαν οι ασθενείς και το ιατρικό προσωπικό έπειτα από την εκκένωση του Νοσοκομείου.

 



 Παράλληλα συμμετείχαν στην επιστροφή ασθενούς από το πλωτό νοσοκομείο στην οικία του.

 

Οι πυρόπληκτοι κάτοικοι των οικισμών μεταφέρονται στους νέους χώρους φιλοξενίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης στα ΚΕΓΕ Αλεξανδρούπολης και το κλειστό προθερμαντήριο του BADMINTON.

 23/08: Για 5η ημέρα οι εθελοντές του Τομέα Υγείας συνδράμουν σε δύο δομές φιλοξενίας, στις οποίες διαβιούν προσωρινά οι κάτοικοι των πυρόπληκτων περιοχών ανάμεσα στους οποίους είναι  ηλικιωμένα μοναχικά άτομα και άτομα με προβλήματα υγείας.

 

Σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου και το προσωπικό αυτής (κοινωνικοί λειτουργοί-«ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ») οι Εθελοντές μας συμμετέχουν στην παροχή πρώτων βοηθειών, όπου κρίνεται απαραίτητο, στη φροντίδα και σίτιση με στόχο όλων τη προσωρινή ανακούφιση των ατόμων από τη δύσκολη κατάσταση της πύρινης καταστροφής των κατοικιών τους.

 





Συγκινητική ήταν η προσέλευση Εθελόντριας του Τομέα Σαμαρειτών από τη Ρόδο, η οποία κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών της στον Έβρο επέλεξε να προσφέρει τη βοήθεια της στη δομή φιλοξενίας των πυρόπληκτων(22/08).

 


Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές όλοι οι φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν ανακούφιση και ελπίδα στους κατοίκους των οικισμών που επλήγησαν από πύρινη καταστροφή.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου