LOGO

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Αλεξανδρούπολης σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του. Στον ιστότοπό μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν τις δράσεις του Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης, τις αρχές λειτουργίας μας, τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα και, φυσικά, να γνωρίσετε την ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Καλή περιήγηση.

Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΕΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ

  Στις 27 Ιουλίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Πάρκο Αλτιναλμάζη η συναυλία της Έλενας Παπαρίζου.

 

 Το Περιφερειακό Τμήμα του ΕΕΣ Αλεξανδρούπολης παραβρέθηκε έπειτα από αίτημα της διοργανώτριας εταιρείας για την υγειονομική κάλυψη της εκδήλωσης λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου.


ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ 3oυ STREET FOOD FESTIVAL

  Το 3ο STREET FOOD FESTIVAL&LOCAL PRODUCTS πραγματοποιήθηκε από τις 25 έως τις 28 Ιουλίου 2024 στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης συγκεντρώνοντας πλήθος επισκεπτών για να δοκιμάσουν τοπικές, διεθνείς και «πειραγμένες» γεύσεις.
 
 
  Οι Εθελοντές του Τομέα Υγείας παραβρέθηκαν στο φεστιβάλ έπειτα από αίτημα των διοργανωτών για την υγειονομική κάλυψη αυτού, αντιμετωπίζοντας περιστατικά θλάσεων, λιποθυμικών επεισοδίων και επεισοδίων υπότασης και υπέρτασης.
 

 

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΕΣ

 Στις 23 Ιουλίου 2024 υλοποιήθηκε το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Βασικής Υποστήριξης Ζωής με τη Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή (BLS/AED).
   Παράλληλα υλοποιήθηκε και το Βασικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών (EFAC)&Βασικής Υποστήριξης Ζωής με τη Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή διάρκειας 16 ωρών το οποίο ολοκληρώθηκε στις 26 Ιουλίου 2024.
      Οι εκπαιδεύσεις πραγματοποιήθηκαν  στην αίθουσα διδασκαλίας του τμήματος σε ομάδα πολιτών οποίοι εκπαιδεύτηκαν στις βασικές αρχές των Πρώτων Βοηθειών, αρχικά στο θεωρητικό μέρος των μαθημάτων και έπειτα στο πρακτικό μέρος, εφαρμόζοντας την πρακτική ασκηση ως συνέχεια της θεωρητικής εκπαίδευσης με τη χρήση των εκπαιδευτικών προπλασμάτων και του εκπαιδευτικού απινιδιστή υπό τις οδηγίες της υπεύθυνης Νοσηλεύτριας-Εκπαιδεύτριας του τμήματος. 

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

ΠΑΡΟΧΗ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΕ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Το Περιφερειακό Τμήμα του ΕΕΣ Αλεξανδρούπολης αποδέχθηκε άμεσα το αίτημα του Δήμου Αλεξανδρούπολης για την υγειονομική κάλυψη των επισκεπτών και επαγγελματιών της λαϊκής αγοράς λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Για τον παραπάνω λόγο, στις 18 Ιουλίου 2024 οι Εθελοντές του Τομέα Υγείας παραβρέθηκαν στον χώρο που πραγματοποιείται η λαϊκή αγορά και σε θερμοκρασία που ξεπερνούσε τους 38ο C παρείχαν τις πρώτες βοήθειες σε συμπολίτες και επαγγελματίες που αντιμετώπισαν αδιαθεσία και επεισόδια υπέρτασης / υπότασης λόγω του καύσωνα.

 

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ"

    Στις 14 Ιουλίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο υπαίθριο Πάρκο Αλτιναλμάζη το Πολιτιστικό Αντάμωμα των Συλλόγων Πυθιωτών Αλεξανδρούπολης και Πραγγιωτών Έβρου με την παρουσίαση θεματικών ενοτήτων του τόπου μας, όπως χορούς, τραγούδια, ενδυμασία, ιστορία και γαστρονομία.
Στην εκδήλωση συμμετείχε και ο Λαογραφικός όμιλος Αριδαίας «ΟΙ ΑΛΜΩΠΕΣ».
 
Οι Εθελοντές του Τομέα Υγείας παραβρέθηκαν στην εκδήλωση έπειτα από αίτημα των συλλόγων για την υγειονομική κάλυψη της εκδήλωσης, αντιμετωπίζοντας περιστατικά κεφαλαλγιών, λιποθυμικών επεισοδίων και επεισοδίων υπότασης.

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ 28ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ-ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

 Ο Πολιτιστικός και Επιμορφωτικός Σύλλογος Άνθειας «Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» διοργάνωσε και φέτος το 28ο Φεστιβάλ Χορών και Τραγουδιών από τις 12 έως 14 Ιουλίου 2024.
 
Στην πλατεία της Άνθειας συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου για να παρακολουθήσει και να συμμετέχει στις χορευτικές ενότητες από τη Θράκη, τον Πόντο, τη Μακεδονία, τη Στερεά Ελλάδα, την Κύθνο και την Ικαρία.
Το Περιφερειακό Τμήμα του Ε.Ε.Σ Αλεξανδρούπολης συμμετείχε για την υγειονομική κάλυψη των εκδηλώσεων στις 12 και 13 Ιουλίου με τους Εθελοντές του Τομέα Υγείας να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες σε περιστατικά μέθης, υπέρτασης και αδιαθεσίας. 

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΙΕΔΑ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΔΗΜΟΤΙΚΟ, ΛΑΪΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ

       Στις 10 Ιουλίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Αλεξανδρούπολης Δημοτικό, Λαϊκό και Κρητικό Γλέντι με τη συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών και χορευτικών συλλόγων.
  Το Περιφερειακό Τμήμα του ΕΕΣ Αλεξανδρούπολης παραβρέθηκε έπειτα από αίτημα της Τουριστικής Ιαματικής Επιχείρησης του Δήμου Αλεξανδρούπολης για την υγειονομική κάλυψη της εκδήλωσης λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου.
  
   Οι Εθελοντές του Τομέα Υγείας αντιμετώπισαν περιστατικά τραυμάτων και λιποθυμικών επεισοδίων και μετρήσεων αρτηριακής πίεσης.
  Αξίζει να σημειωθεί ότι παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες σε περιστατικό πτώσης με σοβαρό τραυματισμό για τον οποίο κλήθηκε το ΕΚΑΒ για τη μεταφορά του ατόμου στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΡΙΑΘΛΟΥ ΠΑΙΔΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ 6&7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024

 Στο πλαίσιο της Ναυτικής Εβδομάδας πραγματοποιήθηκε, από τον Δρομέα Θράκης και υπό την αιγίδα της Τριαθλητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος ο παιδικός αγώνας τριάθλου «AXD KIDS&FAMILY TRIATHLON» στις 6 Ιουλίου 2024 ο αγώνας τριάθλου ενηλίκων «AXD SPRINT TRIATHLON»στις 7 Ιουλίου 2024 στην ανάπλαση της παραλιακής περιοχής.

 

  Οι Εθελοντές του Τομέα Υγείας παραβρέθηκαν και τις δύο ημέρες για την υγειονομική κάλυψη των αγώνων αντιμετωπίζοντας περιστατικά εκδορών, θλάσεων, εγκαυμάτων τριβής, μετρήσεις σακχάρου και αρτηριακής πίεσης.

  
Ταυτόχρονα βοήθησαν στη διανομή νερού στους  θεατές , λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.
 

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ 5-6-7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024

    Το Περιφερειακό Τμήμα του ΕΕΣ Αλεξανδρούπολης, συνέχισε την παρουσία του στις εκδηλώσεις της Ναυτικής Εβδομάδας του Δήμου Αλεξανδρούπολης για την υγειονομική κάλυψη των συναυλιών που πραγματοποιήθηκαν στον Φάρο Αλεξανδρούπολης.
Ειδικότερα οι Εθελοντές του Τομέα Υγείας ήταν παρόντες,

Την 5η Ιουλίου 2024 στην μουσική παράσταση «Όμορφή πόλη-Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη και παρείχαν τις πρώτες βοήθειες σε περιπτώσεις αδιαθεσίας-μετρήσεις πιέσεων.
·         Την 6η Ιουλίου 2024 στην Μουσικοχορευτική Παραδοσιακή Βραδια παρέχοντας τις πρώτες βοήθειες όπου κρίθηκε απαραίτητο.
·         Την 7η Ιουλίου 2024 στην τελευταία ημέρα της Ναυτικής Εβδομάδας, η οποία συγκέντρωσε πλήθος κόσμου καθώς ολοκληρώθηκε με τη συναυλία «Μελίνα Ασλανίδου-Στέλιος Βαμβακάς».