LOGO

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Αλεξανδρούπολης σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του. Στον ιστότοπό μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν τις δράσεις του Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης, τις αρχές λειτουργίας μας, τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα και, φυσικά, να γνωρίσετε την ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Καλή περιήγηση.

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

Στις 25 και 26 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα διδασκαλίας του τμήματος, το πρόγραμμα Εκπαίδευσης των Πρώτων Βοηθειών στο προσωπικό των παιδικών σταθμών του στρατού των πόλεων Αλεξανδρούπολης, Φερών, Σουφλίου, Διδυμότειχου και Ορεστιάδας. 

Οι συμμετέχουσες διδάχτηκαν αρχικά το θεωρητικό μέρος των Πρώτων Βοηθειών, ενώ έλαβαν μέρος με προθυμία στο βιωματικό μέρος των μαθημάτων, κατά το οποίο εφαρμόστηκε όλο το φάσμα της θεωρητικής εκπαίδευσης σε πράξη υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη της Νοσηλεύτριας-Εκπαιδευτριας  του τμήματος κυρίας Ειρήνης Παπάζογλου και Αλεξάνδρας Μπαμπούλη.

 Παράλληλα, μας επεσήμαναν τη σπουδαιότητα της εκπαίδευσης στις πρώτες βοήθειες για τον εργασιακό τους χώρο,καθώς εξαιτίας της ιδιότητά τους και της επαφής τους με παιδιά νηπιακής ηλικίας  θα έχουν τα εφόδια για τη διαχείριση, την αξιολόγηση και την αντιμετώπιση των καταστάσεων που προκύπτουν στο σχολικό τους περιβάλλον. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου