LOGO

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Αλεξανδρούπολης σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του. Στον ιστότοπό μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν τις δράσεις του Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης, τις αρχές λειτουργίας μας, τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα και, φυσικά, να γνωρίσετε την ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Καλή περιήγηση.

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

Στις 31 Μαϊου 2019 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Εκπαίδευση Εθελοντών Νοσηλευτικής, η οποία αποτελεί την 26 σε σειρά από την ίδρυση του τοπικού τμήματος.

Το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Εθελοντών Νοσηλευτικής ξεκίνησε στις 25 Φεβρουαρίου 2019 στην αίθουσα διδασκαλίας του τμήματος με την υλοποίηση των θεωρητικών μαθημάτων, τα οποία διδάχτηκαν από γιατρούς-ιδιώτες της πόλης μας αμισθί.

Συγκεκριμένα, οι εθελοντές μας παρακολούθησαν με επιμέλεια 78 ώρες θεωρίας και έλαβαν γνώσεις στις βασικές αρχές των παρακάτω μαθημάτων:

Της Χειρουργικής, από την κυρία Ευτυχία Ελευθεριάδου, Αγγειοχειρουργό και Γενική Γραμματέα Δ.Σ.
Της Ανατομία, από την κυρία Δέσποινα Σεϊτάνη, Μικροβιολόγο και Μέλος Δ.Σ.
Της Παθολογίας, από τον κύριο Ιωάννη Πετρίδη, Ειδικό Παθολόγο
Της Νοσηλευτικής, από την κυρία Ειρήνη Παπάζογλου, Νοσηλεύτρια-Εκπαιδεύτρια Ε.Ε.Σ.
Των Πρώτων Βοηθειών, από την κυρία Αλεξάνδρα Μπαμπούλη, Νοσηλεύτρια-Εκπαιδεύτρια Ε.Ε.Σ.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους γιατρούς για τη διάθεση του προσωπικού τους χρόνου, της γνώσης και της εμπειρίας τους, που απλόχερα προσέφεραν στους νέους εθελοντές μας, δίνοντας πρώτοι το παράδειγμα της εθελοντικής εργασίας. 
 
Ακολούθησε η πρακτική άσκηση των 60 υποχρεωτικών ωρών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, η οποία ξεκίνησε στις 20 Μαΐου και ολοκληρώθηκε στις 31 Μαΐου.

Οι εθελοντές μας επισκέφτηκαν την Παθολογική και Χειρουργική Κλινική καθώς και τα Επείγοντα Περιστατικά.
Επίσης σε συνεργασία με τον Διευθυντή του Νοσοκομείου επισκέφτηκαν επιπλέον  τμήματα όπως : Ακτινολογικό, Χειρουργεία, Αποστείρωση, Μονάδα Περιτοναϊκής Κάθαρσης, Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, και Αξονικό Τομογράφο. 

  Το νέο Δ.Σ. υποδέχεται με ιδιαίτερη χαρά τους νέους εθελοντές μας στην οικογένεια του Ερυθρού Σταυρού και εύχεται να αποδειχθούν μελλοντικοί σύμμαχοι και συνοδοιπόροι στο ερυθροσταυρικό έργο με συνέπεια και σεβασμό στις αρχές του Ερυθροσταυρικού Κινήματος. 

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την εκπαίδευση των εθελοντών.
Α)Εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες





Β)Νοσηλευτικά καθήκοντα


Γ)Πρακτική στο Νοσοκομείο

Μετά από παράκληση της Διεύθυνσης Νοσηλευτικής Π.Γ.Ν.Ε. σεβόμαστε την απαγόρευση των φωτογραφιών στον εσωτερικό χώρο του Νοσοκομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου