LOGO

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Αλεξανδρούπολης σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του. Στον ιστότοπό μας θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν τις δράσεις του Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης, τις αρχές λειτουργίας μας, τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα και, φυσικά, να γνωρίσετε την ιστορία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Καλή περιήγηση.

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

ΔΡΑΣΗ ΠΡΟΛΗΨΗ COVID-19 ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Το περιφερειακό τμήμα Αλεξανδρούπολης βρισκόμενο πάντοτε στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας δέχθηκε αίτημα από τον δήμο Αλεξανδρούπολης και την Αντιπεριφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προκειμένου να συμμετέχει στη θερμομέτρηση των υπαλλήλων και των πολιτών που εισέρχονται στις δημόσιες υπηρεσίες των παραπάνω φορέων ως μέτρο πρόληψης του κορονοϊού.

Ειδικότερα, από τις 12 έως της 17 Μαρτίου 2020 βρέθηκαν στο χώρο εισόδου του Δήμου Αλεξανδρούπολης δύο κλιμάκια των Εθελοντών Νοσηλευτικής σε πρωινή βάρδια 8-12 και μεσημβρινή 12-4, όπου θερμομετρήθηκαν 1.191 άτομα, από τα οποία βρέθηκαν εμπύρετοι 5 και τους συστήθηκε η αποχώρησή τους από τον χώρο, η παραμονή τους στην οικία τους και η άμεση επικοινωνία τους με τον οικογενειακό γιατρό τους.

Αντίστοιχα, στις 13 και 16 Μαρτίου 2020 στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου θερμομετρήθηκαν 136 άτομα εκ των οποίων 1 βρέθηκε εμπύρετος και του δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες αποχώρησης και επικοινωνίας του με τον γιατρό του. Να σημειωθεί για ότι ο αριθμός των μετρηθέντων στην περιφέρεια οφείλετε στο ότι ο Αντιπεριφερειάρχης έκλεισε άμεσα την κεντρική είσοδο των πολιτών προς τις υπηρεσίες της περιφέρειας, αφήνοντας τμήμα εισόδου σε συγκεκριμένες υπηρεσίες και συγκεκριμένο ωράριο επίσκεψης (10-12) καθώς προχώρησε στην άμεση αδειοδότηση ειδικού σκοπού των υπαλλήλων. 
 
Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τους εθελοντές μας, για την άμεση ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά μας και για τη διάθεση προσφοράς σ' αυτή τη δύσκολη συγκυρία για την ελληνική και παγκόσμια κοινοτητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου